VW Golf GTI με 264 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και λίγες ημέρες πριν, η Volkswagen ετοιμάζει μία νέα, πιο ισχυρή έκδοση του Golf GTI, την οποία παρουσίασε σήμερα σε μορφή πρωτότυπου, που πάντως όπως φαίνεται και από τις εικόνες είναι πολύ κοντά στην παραγωγή. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το νέο κινητήρα CNG της VW

Ο λόγος για το VW Golf GTI TCR, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, με το TCR να προέρχεται από τις λέξεις Touring Car Racing. Αν και δεν είναι το ισχυρότερο μοντέλο της οικογένειας Golf (υπάρχει και το GTI Club Sport S με 310 ίππους), οι Γερμανοί διαβεβαιώνουν πως θα είναι το ταχύτερο, ενώ ενσωματώνει τεχνογνωσία που έρχεται κατευθείαν από τους αγώνες.

Η ειδική αυτή έκδοση του δημοφιλούς VW Golf αποτελεί την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf GTI TCR και θα έχει αρκετές διαφορές από τις πιο νορμάλ εκδόσεις. Ο 2.0 TSI κινητήρας του έχει απόδοση 290 ίππων μεταξύ 5.000 και 6.800 σ.α.λ. και ροπή 370 Nm μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη κιβωτίου ταχυτήτων DSG και του μπλοκέ διαφορικού.

Το VW Golf GTI TCR φτάνει τα 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας ή τα 264 χλμ./ώρα με την προαιρετική αφαίρεση του ηλεκτρονικού κόφτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι και το ταχύτερο υπάρχον Golf GTI παραγωγής. Γενικώς η VW ήταν φειδωλή με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, καθώς δεν αναφέρθηκε σε νούμερα επιταχύνσεων, στα φρένα του αυτοκινήτου κλπ.

Διαβάστε επίσης: VW Golf GTI με 411 ίππους

Τέλος, η εμφάνιση της ειδικής αυτής έκδοσης, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το πρωτότυπο που βλέπουμε εδώ, θα έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ζάντες ειδικές για την περίσταση και κάποιες παρεμβάσεις στο εσωτερικό, όπως τα διαφοροποιημένα καθίσματα και οι κόκκινες λεπτομέρειες.

Get it on Google Play Download on the App Store