Εντυπωσιακό το VW Atlas Cross Sport

Το VW Atlas διατίθεται ήδη στην αγορά της Β. Αμερικής ως μεγάλο, 7θέσιο SUV, με την γερμανική μάρκα να είναι μάλλον έτοιμη να λανσάρει και μία πιο… σπορ 5θυρη εκδοχή του. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από το πρωτότυπο Atlas Cross Sport Concept, το οποίο παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota RAV4: Και υβριδικό με τρία μοτέρ (+videos)

Το πρωτότυπο μοντέλο είναι αρκετά κοντά στην έκδοση παραγωγής (θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα κατασκευάζεται στην Αμερική), που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2019 και όπως μπορούμε να δούμε και από τις πρώτες εικόνες θα έχει πιο σπορ σχεδιαστική προσέγγιση. Το εμπρός μέρος του διακρίνεται για τα LED φώτα, τα οποία εκτείνονται και στην μάσκα και παίρνουν την θέση της γρίλιας, ενώ τα φτερά τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι τονισμένα και φιλοξενούν ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών. Όσον αφορά στις διαστάσεις του πρωτότυπου VW Atlas, το μήκος του είναι στα 4.846 χλστ. με το ύψος και το πλάτος να είναι αντίστοιχα στα 1.734 χλστ. και 2.029 χλστ.

Στο εσωτερικό του το Atlas Cross Sport Concept ακολουθεί σχεδιαστικά την αρχιτεκτονική του μοντέλου παραγωγής, πηγαίνοντάς την ένα βήμα πιο πέρα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 12,3 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων διαθέτει οθόνη αφής 10,1 ιντσών και συνοδεύεται από ακόμη μία οθόνη και πάνελ αφής για το σύστημα κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε 7 νέα «hot» SUV βενζίνης και ντίζελ

Κάτω από το καπό του το πρωτότυπο διαθέτει υβριδική τεχνολογία η οποία απαρτίζεται από V6 3.6 λτ. και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, αποδίδοντας συνδυαστικά 355 ίππους. Αυτή με τη σειρά τους χαρίζουν στο πρωτότυπο Atlas τελική ταχύτητα τα 210 χλμ./ώρα, νούμερο αρκετά υψηλό για υβριδικό μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store