Επανεμφάνιση του νέου pickup VW Tarok

Η Volkswagen παράλληλα με τα νέα SUV που αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, παρουσίασε και το πρωτότυπο pickup μοντέλο της Tarok για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρεμιέρα του VW Tarok είχε γίνει το Νοέμβριο του 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Σάο Πάολο και πλέον είναι πιο κοντά στο να μπει στην παραγωγή για τις αγορές της Νοτίου Αμερικής.

Δείτε ακόμη: Μπαράζ νέων SUV από την VW

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, το VW Tarok έχει μήκος 4.915 χλστ., πλάτος 1.829 χλστ., ύψος 1.676 χλστ. και μεταξόνιο 2.990 χλστ. Όσον αφορά το χώρο φόρτωσης, το μέγιστο μήκος του φτάνει τα 2.775 χλστ. (με ανοιχτή την πόρτα της καρότσας), το πλάτος ανάμεσα στους θόλους είναι 1.090 χλστ. και το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.030 κιλά. Σχεδιαστικά, το VW Tarok συνδυάζει στοιχεία από το μεγάλο SUV Atlas και το T-Cross, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του.

Παρά τις πληθωρικές του διαστάσεις, την κίνησή του πρωτότυπου pick-up αναλαμβάνει ο 1.4 λτ. TSI των 150 ίππων, συνδυασμένος με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση 4Motion. Μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου που είναι τοποθετημένο πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τα προγράμματα κίνησης Onroad, Snow, Offroad και Custom Offroad. Επίσης, υπάρχουν και τα προφίλ οδήγησης Comfort, Normal, Sport, Eco και Individual. Όσον αφορά τις εκτός δρόμου ικανότητές του, το Tarok έχει γωνία εισόδου 23,8 μοίρες, εξόδου 26,4 μοίρες, ράμπας 22,1 μοίρες και η ελάχιστη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 244 χιλιοστά.

Δείτε ακόμη: Νέο μεγάλο SUV VW ID. ROOMZZ με 306 άλογα

Get it on Google Play Download on the App Store