Έρχεται «φορτωμένο» το νέο VW Amarok

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser για το επερχόμενο Amarok 2ης γενιάς, δείχνοντάς μας για πρώτη φορά πώς θα μοιάζει το γερμανικό pick up από πίσω.

Το σκίτσο της «ΦαουΒε» απεικονίζει μια «αρματωμένη» εκδοχή του αυτοκινήτου, με φουσκωμένα φτερά, πληθώρα πλαστικών προστατευτικών, μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση και αμιγώς χωμάτινους τροχούς. Ο προσανατολισμός είναι ξεκάθαρος, ακόμα και στο χρώμα του αμαξώματος: το επόμενο Ford Ranger Raptor! Εξάλλου, τα νέα Ranger (που έχει ήδη λανσαριστεί) και Amarok βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα T6. Η φορτωμένη καρότσα και το γεμάτο trailer, στο οποίο διακρίνεται ένα snowboard εκτός του κιβωτίου, υποδηλώνουν υψηλή ικανότητα μεταφοράς και ρυμούλκησης.

Κάτι το οποίο εγγυώνται οι κινητήρες, με τη VW να επιβεβαιώνει τη συνέχιση της καριέρας του 3λιτρου V6 TDI. Στο σημερινό Amarok, η απόδοσή του ποικίλει από τα 163 μέχρι τα 258 άλογα, ωστόσο στο επόμενο ενδέχεται να μείνουν μόνο οι δυο ισχυρότερες μορφές του (των 224 και 258 ίππων). Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πάρει θέση στο μηχανοστάσιο ο τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost, από το αδελφό Ford.

Το νέο Amarok θα είναι αρκετά μεγαλύτερο, με τα έως τώρα στοιχεία να αναφέρουν 100 χλστ. μεγαλύτερο μήκος και πάνω από 40 χλστ. επιπλέον σε πλάτος. Ενδεικτικά, το σημερινό εκτείνεται σε 5.254 χλστ. μήκους και 1.954 χλστ. πλάτους.

Get it on Google Play Download on the App Store