Μπαράζ νέων SUV από την VW

Η VW ετοιμάζει καταιγισμό παρουσιάσεων νέων SUV για την αγορά της Κίνας, όπου σκοπεύει να διπλασιάσει την γκάμα των προσφερόμενων μοντέλων της!

Αυτή την στιγμή, η «ΦαουΒε» διαθέτει 6 μοντέλα στην κινεζική αγορά. Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να έχει φτάσει τα 12. Σε συνδυασμό με την εκεί συνεργάτιδα SAIC, η δημοφιλέστερη κατηγορία παγκοσμίως (στην Κίνα, πάντως, κονταροχτυπιέται με τα σεντάν) θα φιλοξενεί τουλάχιστον 1 μοντέλο της VW σε κάθε τομέα της. Αρχής γενομένης με το νέο T-Cross, το οποίο θα τοποθετηθεί στην βάση της. Από εκεί και πάνω συναντάμε αυτοκίνητα τα οποία είτε πρόκειται για αποκλειστικές παρουσίες στην εκεί αγορά, είτε για μελλοντικά πρωτότυπα.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Volkswagen T-Cross (+video)

Πρώτο και καλύτερο το άρτι αφιχθέν I.D. ROOMZZ, που αποτελεί το τελευταίο και μεγαλύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας των I.D. Επιστρέφοντας στα συμβατικά αυτοκίνητα, έχουμε το SUV Coupe Concept που βασίζεται στο Skoda Kodiaq GT και αποτελεί την πρόταση των Γερμανών -όπως φανερώνει και το όνομα- στα κουπέ SUV. Στο ίδιο ύφος, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο περίβλημα, παίρνει θέση το Teramont X το οποίο αποτελεί την κουπέ έκδοση του τεράστιου SUV Atlas. Στο ενδιάμεσο συναντάμε το SMV Concept, το οποίο παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη, πιο επιβλητική και πολυτελής έκδοση του Tiguan.

Διαβάστε επίσης: VW T-Roc R με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ.!

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 2025, η διαθεσιμότητα SUV στην γκάμα της VW αναμένεται να φτάσει στο 50-50 με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή 1 στα 5 νέα μοντέλα με το σήμα της VW στο καπό, είναι SUV. Οπότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα την δυναμική της κατηγορίας, αλλά και την σημασία που αυτή έχει για την φίρμα από το Βόλφσμπουργκ – και κάθε άλλου mainstream κατασκευαστή, φυσικά.

Get it on Google Play Download on the App Store