Νέο μεγάλο SUV VW ID. ROOMZZ με 306 άλογα

Παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης το νέο μεγάλο πρωτότυπο SUV VW ID. ROOMZZ, το οποίο αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας ID. και το μεγαλύτερο.

Δείτε ακόμη: VW Polo με μηνιαία δόση από 149 ευρώ

Όπως και τα υπόλοιπα πρωτότυπα μοντέλα ID. που έχουμε δει στο παρελθόν, έτσι και το ID. ROOMZZ είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Την κίνησή του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 306 ίππων (electric 4ΜΟΤΙΟΝ). To πληθωρικό SUV των 4.915 χλστ. μήκους, 1.890 χλστ. πλάτους, 1.760 χλστ. ύψους και με μεταξόνιο 2.965 χλστ. επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Στο δάπεδο κάτω από την καμπίνα των επιβατών είναι τοποθετημένες οι μπαταρίες χωρητικότητας 82 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα (WLTP). Σε μισή ώρα η φόρτιση μπορεί να φτάσει στο 80% με ταχυφορτιστή 150 kW. Επιπλέον, το πρωτότυπο VW ID. ROOMZZ εφοδιάζεται και με πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 4.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα των υπολοίπων ID. μοντέλων, ενώ περισσότερη εντύπωση προκαλούν οι πολύ μεγάλες πλευρικές πόρτες που ανοίγουν στο πλάι και εξασφαλίζουν άνετη είσοδο στο χωρίς μεσαίες κολόνες εσωτερικό. Το τελευταίο διαθέτει 3 σειρές καθισμάτων με πολλαπλές ρυθμίσεις κατά το διαμήκη και τον εγκάρσιο άξονα.

Δείτε ακόμη: Τιμές και εξοπλισμός του νέου VW T-Cross

Αρχικά το VW ID. ROOMZZ παραγωγής θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας το 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store