Νέο VW Amarok μέσω Νοτίου Αφρικής

Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η VW για το ολοκαίνουργιο Amarok, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο το 2022, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στην πόλη Silverton της Νοτίου Αφρικής. Εξελιγμένο στην Αυστραλία και την Ευρώπη, το νέο γερμανικό «αγροτικό» αναμένεται να είναι πλήρως εξελιγμένο και ακόμα πιο σκληροτράχηλο εκτός δρόμου.

Τα πρώτα σκίτσα του είδαν το φως της δημοσιότητας το Μάρτιο του 2020 και τώρα εκτός από το αμάξωμα, βλέπουμε για πρώτη φορά και το εσωτερικό. Σύμφωνα με τη μάρκα, το νέο Amarok όχι μόνο θα έχει μια εντελώς νέα εμφάνιση μέσα και έξω, αλλά στο μέλλον θα ενσωματώνει και περισσότερο εξοπλισμό. Όπως για παράδειγμα σημαντικά πιο πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και εξελιγμένη συνδεσιμότητα. Μάλιστα η VW τονίζει  ότι θα διαθέτει καινοτομίες που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στην κατηγορία, συν του ότι θα είναι πιο ικανό στα ανώμαλα εδάφη.

Εξωτερικά θα παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό εμπρός άκρο σχεδιασμού «X», με μια εμφαντική μάσκα με οριζόντιες γρίλιες και λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα. Στα πλαϊνά θα κυριαρχούν τα φουσκωμένα φτερά και τα έντονα νεύρα, όπως αντίστοιχα και στο καπό. Κάποιες ομοιότητες με το νέο Ford Ranger (έχουν αναπτυχθεί από κοινού) θα είναι αναπόφευκτες, όπως οι καθρέπτες και τα πλαίσια των παραθύρων.

Ωστόσο στο εσωτερικό, πέρα από την κάθετη οθόνη αφής, δεν φαίνεται να έχουν άλλες αισθητικές ομοιότητες τα δύο συγγενή Pickup. Ξεχωρίζουν οι πολλές επίπεδες επιφάνειες και οριζόντιες – κάθετες γραμμές, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι «αυστηρές» σχεδιαστικές γραμμές γενικότερα.

Από πλευράς κινητήρων δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά, ωστόσο δεν αποκλείεται να εφοδιάζεται με τα μοτέρ του νέου Ranger. Πρόκειται για το βενζίνης 2.3 λτ. EcoBoost και τους πετρελαίου 2.0 λτ. EcoBlue και το νέο 3.0 λτ. V6.

Get it on Google Play Download on the App Store