Νέο VW Passat Variant R-Line για τον γρήγορο «πάτερ φαμίλια»

Στην προ ολίγων εβδομάδων πρεμιέρα του νέου VW Passat, είχαμε δει επιγραμματικά την έκδοση R-Line καθότι οι Γερμανοί δεν είχαν αποκαλύψει κάτι περισσότερο από τις φωτογραφίες και το επίπεδο του εξοπλισμού. Σήμερα ήρθε η ώρα για τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα γεμίσουν το τεράστιο πορτμπαγκάζ με πολλά «μπαγκάζια» ικανοποίησης.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Touareg V8 TDI με 900 Nm ροπής

Σε αντίθεση με τα έως τώρα δεδομένα, όπου οι εκδόσεις R-Line αφορούν σπορ εμφανισιακό πακέτο και αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού, στο Passat Variant σημαίνει επιδόσεις και αποτελεσματικότητα παντός καιρού. Εδώ τα σήματα «R-Line», οι 19αρες ζάντες, οι διαφορετικοί προφυλακτήρες, τα μπάκετ καθίσματα με το δέρμα Nappa, τα αλουμινένια πεντάλ και η χαμηλότερη/σκληρότερη ανάρτηση συνοδεύονται από 240 και 272 ίππους. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη έκδοση είναι η μοναδική με την οποία το γερμανικό οικογενειακό προσφέρεται με τον 2λιτρο TSI των 272 ίππων και τον 2λιτρο BiTDI των 240 και 500 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion, αφού πρώτα περάσει από το 7αρι DSG.

Διαβάστε επίσης: Fiat Coupe Turbo 600 ίππων τα βάζει με το VW Group (+video)

Επιδόσεις δεν ανακοίνωσε το Βόλφσμπουργκ, ωστόσο παίρνοντας το Arteon με τους ίδιους κινητήρες και παρόμοιο βάρος, το 0-100 χλμ./ώρα για το ντίζελ υπολογίζεται στα 6,5 δλ. και στο 2.0 TSI κάτω από τα 6 δλ. (5,9 δλ.), με τις τελικές να βρίσκονται στο ηλεκτρονικά περιοριζόμενο όριο των 250 χλμ./ώρα. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το σύστημα Travel Assist, το οποίο επιτρέπει στο Passat Variant R-Line να επιταχύνει-φρενάρει-στρίβει (μέχρι ένα ορισμένο εύρος γωνίας) μόνο του, σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store