Νέο VW Touareg: Μεγαλύτερο από ποτέ (+video)

Το νέο VW Touareg είναι πλέον γεγονός, καθώς παρουσιάστηκε και επισήμως μετά από μία σειρά από videos και εικόνες που το αποκάλυπταν εν μέρει. Το παγκόσμιο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, την πιο σημαντική αγορά για αυτό και σύμφωνα με τους Γερμανούς εκτός από μεγαλύτερο, το νέο VW Touareg είναι και ο πρεσβευτής της τεχνολογίας που διαθέτει η μάρκα πλέον.

Δείτε ακόμη: Νέες τιμές Skoda και λανσάρισμα του Kodiaq Scout

Η τρίτη γενιά του γερμανικού SUV καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων, οι συνολικές πωλήσεις των οποίων έχουν φτάσει στα 1.000.000 αυτοκίνητα, αλλά και να μας δείξει τι είναι ικανή να κάνει η μάρκα στον τομέα της τεχνολογίας.

Το νέο VW Touareg βασίζεται στην πλατφόρμα MLB του ομίλου και σύμφωνα με την γερμανική μάρκα παρά το γεγονός πως και η Porsche Cayenne πατάει στην ίδια πλατφόρμα, μόνο το παρμπρίζ εμπρός είναι ίδιο. Σε σύγκριση με το τωρινό μοντέλο, το νέο Touareg είναι μακρύτερο και πλατύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.878 χλστ. και πλάτος 1.984 χλστ.). Στοιχείο που έχει συμβάλει σημαντικά και στην αύξηση της ευρυχωρίας της καμπίνας αλλά και στον χώρο αποσκευών, ο οποίος πλέον είναι στα 810 λίτρα (από 697 που είναι στο τωρινό μοντέλο). Όσον αφορά στο βάρος του, σύμφωνα πάντοτε με την VW αυτό έχει μειωθεί παρά την αύξηση των διαστάσεων, κατά 106 κιλά.

Το εσωτερικό του νέου VW Touareg ακολουθεί σχεδιαστικά απλό ύφος, στο οποίο μας έχει συνηθίσει η μάρκα, με τις μεγάλες οθόνες σε πίνακα οργάνων και ταμπλό να κυριαρχούν. Συγκεκριμένα, η VW ονομάζει το εσωτερικό της Innovision Cockpit και τονίζει πως ο πίνακας οργάνων είναι 12 ιντσών και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων 15 ιντσών, με τις δυο τους να είναι πίσω από μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Φυσικά ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι κορυφαίος, ενώ θα υπάρχει και ειδικό πακέτο για όσους θέλουν να τονίσουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του Touareg αισθητικά και οδηγικά.

Διαβάστε επίσης: Νέες τιμές ανακοίνωσε η Audi

Στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το λανσάρισμά του το νέο VW Touareg θα μας συστηθεί με έναν κινητήρα πετρελαίου 3.0 λτ.V6, σε δύο εκδόσεις με 231 ίππους και 286 ίππους. Σε επιλεγμένες αγορές θα διατεθεί επίσης με βενζινοκινητήρα 3.0 λτ. V6 με 340 ίππους και πετρελαιοκινητήρα 4.0 λτ. V8 με 421 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσει και υβριδική έκδοση με 367 συνδυαστικούς ίππους, η οποία θα λανσαριστεί στην Κίνα και πιο μετά θα την δούμε Ευρώπη, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό το πότε θα πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή της απόβαση. Οι συμβατικές εκδόσεις πάντως θα ξεκινήσουν την καριέρα τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

https://www.youtube.com/watch?v=j_bGpuBifqQ

Get it on Google Play Download on the App Store