Πιο πολυτελές και high tech το νέο VW Lavida

H VW παρουσίασε το ανανεωμένο Lavida για την κινεζική αγορά, με περισσότερα στοιχεία πολυτελείας και τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ιδίως στην καμπίνα των επιβατών.

Το μικρομεσαίο και αδελφό του Jetta σεντάν δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα στα της εξωτερικής σχεδίασης, συγκριτικά με το μοντέλο που αντικαθιστά. Ο ελαφρά ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, η μεγαλύτερη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα και η αυξημένη παρουσία χρωμίου συνιστούν τις μεγαλύτερες διαφορές, με την έκδοση Star Edition να διαθέτει σκουρόχρωμα φανάρια και διαφορετική μάσκα από την πιο σπορ R-Line.

Το προφίλ χαρακτηρίζεται από τα νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω ο επίσης ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας διαθέτει περισσότερο χρώμιο και εντονότερο το εφέ του διαχύτη. Διαστάσεις δεν ανακοινώνονται, οπότε λογικά παραμένουν στα επίπεδα του απερχόμενου – ήτοι μήκος 4.670 χλστ., πλάτος 1.806 χλστ., ύψος 1.474 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ.

 

Εντελώς διαφορετική εικόνα στο εσωτερικό. Εκεί οι αλλαγές είναι πολλές, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην ψηφιακότητα και την πολυτέλεια. Οι νέες επενδύσεις και τα αναβαθμισμένα πλαστικά φροντίζουν για το δεύτερο σκέλος, την ώρα που ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η «αιωρούμενη» οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό και ο ambient φωτισμός δίνουν την περιζήτητη high tech νότα.

Η SAIC-VW δεν ανακοίνωσε ούτε τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, ωστόσο το γεγονός πως το Lavida βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και το σήμα «280TSI» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, υποδεικνύουν την παρουσία του 1.4 TSI των 150 ίππων και 250 Nm στο μηχανοστάσιο. Κρίνοντας από τις φώτο του εσωτερικού, το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Το ανανεωμένο Lavida θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, στο Πεκίνο και την αντίστοιχη έκθεση αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store