Ιδού το νέο και μικρότερο SUV VW T-Cross

Μετά από μια σειρά από teasers και βίντεο, η Volkswagen πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγη ώρα τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου της T-Cross, το οποίο αποτελεί και το μικρότερο SUV στην γκάμα της μάρκας.

Δείτε ακόμη: Το Toyota YARIS GRMN ταπεινώνει το VW Polo GTI (+video)

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0 του Polo, το T-Cross ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα του αμέσως μεγαλύτερου T-Roc, όμως είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα το VW T-Cross έχει μήκος 4.107 χλστ., πλάτος 1.781 χλστ, ύψος 1.558 χλστ. και μεταξόνιο 2.566 χλστ. Στο εμπρός άκρο του διακρίνεται η πολύ πλατιά μάσκα και τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, στα πλαϊνά ξεχωρίζουν τα έντονα νεύρα, ενώ πίσω τα βλέμματα τραβά το τμήμα που συνδέει τα φωτιστικά σώματα και τα κάνει να δείχνουν σαν ενιαία.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του T-Cross ακολουθεί τα σχεδιαστικά χνάρια κυρίως του του Polo με τις πολλές ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες. Έμφαση έχει δοθεί στην πρακτικότητα αλλά και στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 385 – 455 λτ. ανάλογα τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος  σε διαδρομή 14 εκ. και φτάνει έως τα 1.281 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και μέχρι την οροφή. Φυσικά θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ανέσεων, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με οθόνη infotainment 6,5 ιντσών ή 8,0 ιντσών, καθώς και με ψηφιακό πίνακα οργάνων (προαιρετικά).

Η γκάμα των κινητήρων του T-Cross είναι γνώριμη από άλλα μοντέλα του ομίλου VW και περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα ισχύος από 95 έως 150 ίππους. Στα μοτέρ βενζίνης έχουμε τον 1.0 λτ. TSI σε εκδόσεις με 95 ή 115 ίππους και τον 1.5 λτ. TSI με τους 150 ίππους. Μοναδικός κινητήρας πετρελαίου είναι ο 1.6 TDI των 95 ίππων, ενώ αργότερα αναμένεται και υπάρξει και με 115 ίππους. Το T-Cross είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχουν και αυτόματα DSG κιβώτια.

Δείτε ακόμη: Πως η Ford δεν απέκτησε την VW τζάμπα

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει η VW και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα συστήματα Lane Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι) και το Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring (λειτουργία αναγνώρισης πεζών) θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Άλλα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control (διατηρεί αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), το Blind Spot Sensor (προειδοποιεί για οχήματα στις τυφλές γωνίες) και το Rear Traffic Alert (προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω κατά την οπισθοπορεία). Επίσης, υπάρχει και το ενεργό σύστημα προστασίας των επιβατών, το οποίο κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή, σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας και αυξάνει την πίεση στα φρένα σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε ακόμη: Φουτουριστικό VW XL1 πωλείται σε απίστευτη τιμή

Get it on Google Play Download on the App Store