Προ των πυλών η 8η γενιά του VW Golf GTI

Στην έκθεση της Γενεύης η VW θα μας παρουσιάσει την 8η γενιά του θρυλικού μοντέλου της, του VW Golf GTI. Μαζί με το γρήγορο Golf, η γερμανική μάρκα θα μας φανερώσει και το καινούργιο γρήγορο diesel μοντέλο της, το GTD!

Δείτε ακόμα: Ημιαυτόνομο και με υψηλό IQ το νέο VW Passat

Μέχρι στιγμής η VW έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία που φαίνεται η εμφατική μάσκα του γρήγορου Golf, αλλά και ο δυναμικός προφυλακτήρας, όπου έχουν τοποθετηθεί LED φωτιστικά. Τέλος, ξεχωρίζει η κλασική κόκκινη ρίγα στη μάσκα που εκτείνεται μέχρι τα φώτα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της κορυφαίας έκδοσης του Golf. Η εξωτερική εμφάνιση θα ολοκληρώνεται από έναν επίσης νέο πίσω προφυλακτήρα, με στρογγυλές απολήξεις για τις εξατμίσεις κι έντονο διαχύτη. Επιπρόσθετα αναμένεται να υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή οροφής, αλλά και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες.

Διαβάστε επίσης: Tι κάνει το Blind Spot Sensor στο VW T-Cross;

Η καρδιά του νέου VW Golf GTI θα είναι ο 2λιτρος TSI, ελαφρώς εξελιγμένος από την μάρκα Ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά οι φήμες θέλουν την ισχύ του να αγγίζει τους 245 ίππους, δηλαδή 15 επιπλέον από την προηγούμενη γενιά. Όμως αναμένεται να παρουσιαστεί και η ισχυρότερη έκδοση Golf GTI TCR με 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Αυτή θα έχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά και πιο επιθετική εμφάνιση. Δεν αποκλείεται να δούμε και plug-in hybrid Golf GTI με 245 ίππους αλλά κορυφαία έκδοση με 310 ίππους, όπως είδαμε στο νέο CUPRA Leon.

Τέλος, το νέο Golf GTI θα φέρει όλα τα νέα συστήματα της όγδοης γενιάς του Volkswagen Golf., όπως το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist που είναι ενεργό μέχρι τα 210 χλμ./ώρα, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων Car2X.

Δείτε ακόμη: Το προηγμένο Infotainment του νέου VW Golf (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store