Το απόλυτο αυτοκίνητο διακοπών

Η Volkswagen έχει μεγάλη τεχνογνωσία και φυσικά παράδοση στην κατασκευή βαν και το νεό της μοντέλο, το Grand California το πιστοποιεί με τον πλέον πειστικό τρόπο. Το αυτοκίνητο, το οποίο θέλει να γίνει συνώνυμο των διακοπών παρουσιάστηκε πλέον στην έκδοση παραγωγής του, λίγες ημέρες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση Caravan, του Ντίσελντορφ.

Δείτε ακόμη: Συλλεκτικό Isuzu D-Max για πολύ λίγους κι εκλεκτούς (+video)

Το VW Grand California, όπως είναι η πλήρης ονομασία του στην έκδοση παραγωγής (χωρίς το XXL να το συνοδεύει όπως γινόταν στο πρωτότυπο), οφείλει την ύπαρξή του στο Crafter, στο οποίο και βασίζεται και προϊοντικά βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από τα California Beach και California Ocean.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο βαν, το οποίο πλησιάζει σε μήκος τα έξι μέτρα και σε ύψος τα τρία μέτρα, ενώ η ανύψωση της οροφής του σημαίνει πως υπάρχει έξτρα χώρος για να στέκεσαι όρθιος στο εσωτερικό του. Υπάρχει διπλό κρεβάτι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ λίγο πιο πάνω υπάρχει χώρος για το κρεβάτι δύο παιδιών.

Οι παροχές του VW Grand California όμως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς διαθέτει μπάνιο με ντουζιέρα και λεκάνη, κουζίνα με δύο εστίες, ψυγείο 70 λίτρων καταψύκτη, εγκατάσταση ηχοσυστήματος, τραπέζι και καρέκλες για να κάθονται οι επιβάτες να τρώνε και φυσικά πάρα πολλούς και μεγάλους χώρους αποθήκευσης.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λεφτά βγάζουν οι εταιρείες αυτοκινήτου;

Το VW Grand California θα διατίθεται και με δίχρωμο αμάξωμα, με έξτρα χρέωση, ενώ κάτω από το καπό του χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο (αφού δεν αναφέρει κάτι η VW), μάλλον θα έχει τον 2.0 λτ. TDI των 177 ίππων, με τον οποίο το γνωρίσαμε και ως πρωτότυπο. Η VW λέει πάντως πως θα το διαθέσει τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις 4MOTION.

Get it on Google Play Download on the App Store