Το νέο VW Amarok έρχεται να «σκάψει»

Η VW συνεχίζει να δίνει αποσπασματικές λήψεις του νέου Amarok, εν όψει της επίσημης πρεμιέρας στις 7 Ιουλίου, προσφέροντάς μας αυτή τη φορά μια ιδέα από τα φτερά και τις ζάντες του αυτοκινήτου.

Στα τελευταία teasers των Γερμανών απεικονίζεται ο τροχός του Amarok MK2, στο φυσικό του περιβάλλον: εκτός δρόμου και σηκώνοντας χαλίκια/σκόνη στο πέρασμά του. Η έτερη εικόνα δείχνει τον μυώδη θόλο που περιβάλλει τον τροχό, που χαρακτηρίζεται από περισσότερο ανάγλυφο σχήμα σε σχέση με το σημερινό Amarok. Στο teaser της ζάντας βλέπουμε και αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες, που πιθανότατα ανήκουν στην πιο σκληροτράχηλη έκδοση Panamericana.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες ανακοινώσεις της VW, το δεύτερης γενιάς Amarok θα εξοπλίζεται σε όλες τις εκδόσεις με φώτα LED, ή προαιρετικά με τα πιο εξελιγμένα iQ Light με τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED Matrix. Το επιβλητικό του αμάξωμα θα έχει μεγάλες διαστάσεις, όπως είναι 5.350 χλστ. μήκος, 1.910 χλστ. πλάτος, 1.880 χλστ. ύψος και 3.220 χλστ. μεταξόνιο. Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του θα φιλοξενούνται ένας κινητήρας βενζίνης και τέσσερις πετρελαίου, χωρητικότητας μεταξύ 2.0 και 3.0 λίτρων, με τη μόνη επιβεβαίωση να αφορά τη συνέχιση του 3.0 V6 TDI. Στο σημερινό Amarok, η απόδοσή του ποικίλει από τα 163 μέχρι τα 258 άλογα, ωστόσο στο επόμενο ενδέχεται να μείνουν μόνο οι δυο ισχυρότερες μορφές του (των 224 και 258 ίππων). Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πάρει θέση στο μηχανοστάσιο ο τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost, από το αδελφό Ford Ranger.

Get it on Google Play Download on the App Store