Το νέο VW Polo GTI δείχνει το πρόσωπό του

Το ανανεωμένο VW Polo παρουσιάστηκε πριν δυο εβδομάδες, όντας πιο Golf από ποτέ σε σχεδίαση και τεχνολογία. Σήμερα, ήρθε η στιγμή του νέου GTI να μας συστηθεί.

Όχι στην τελική του μορφή ακόμα, αλλά σε επίσημη. Οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα το σκίτσο του επερχόμενου μίνι hot hatch τους, όπου διακρίνεται η διαφορετική του μάσκα σε σχέση με το απλό Polo, το χαρακτηριστικό κόκκινο σιρίτι, το σήμα «GTI» στα δεξιά και ο επιθετικός προφυλακτήρας, με τα διαγώνια τοποθετημένα LED. Το σχέδιο των ζαντών μιμείται αυτό του Golf GTI, ενώ η αποκλειστικά 5θυρη διαμόρφωση διατηρείται.

Για κάτω από το καπό, δεν προβλέπονται αλλαγές. Το απερχόμενο διαθέτει τον 2λιτρο TSI κάτω από το καπό, με απόδοση 200 ίππων και 320 Nm ροπής μεταξύ 1.500-4.350 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,7 δλ. και η τελική αγγίζει τα 238 χλμ./ώρα. Αριθμοί που το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων στην κατηγορία, επιτρέποντας στο Polo GTI να συναγωνίζεται τον εξ Ανατολών νεοφερμένο αντίπαλο, που ακούει στο όνομα «Hyundai i20 N». Για την επόμενη γενιά πάντως,  ένα ιδιαίτερα βάσιμο σενάριο θέλει το Polo GTI να αποκτά το plug-in υβριδικό σύνολο του Golf GTE.

Η πρεμιέρα του ανανεωμένου μικρού αδελφού του Golf GTI, θα λάβει χώρα στο τέλος του μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store