VW ID.Life: Το ηλεκτρικό crossover των 20.000 ευρώ

Η έκθεση του Μονάχου άνοιξε σήμερα τις πύλες της με τις εταιρείες να παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό τα νέα τους μοντέλα, αλλά και πλήθος πρωτοτύπων. Ένα εξ αυτών που κέντρισε το ενδιαφέρον είναι το VW ID. Life, που ουσιαστικά προλογίζει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα φέρει στην αγορά τα επόμενα χρόνια η VW.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ID. Life θα τοποθετηθεί στη γκάμα της σειράς ID και πιο συγκεκριμένα θα είναι κάτω από το γνωστό μας ID.3! Το concept ID.Life θα βασίζεται στην πολυφορεμένη πλατφόρμα ΜΕΒ, με τον ηλεκτροκινητήρα των 234 ίππων και 290 Nm ροπής να κινεί τους εμπρός τροχούς (εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της σειράς ID), αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία με καθαρή χωρητικότητα 57 kW. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 6,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, έχοντας μέγιστη αυτονομία 400 χλμ. Για την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, όπου 10 λεπτά στην πρίζα θα προσφέρουν αυτονομία 163 χλμ.!

Το ID. Life ξεχώρισε με το φουτουριστικό σχεδιασμό του, που ενσωματώνει αρκετά crossover στοιχεία, μιας και η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 190 χλστ. έχοντας 26 μοίρες γωνία προσέγγισης και 37 μοίρες γωνία διαφυγής. Το μήκος ανέρχεται στα 4.091 χιλιοστά, το πλάτος του στα 1.845 χιλιοστά, το ύψος στα 1.599 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.650 χιλιοστά. Μια ακόμα τεχνολογική πινελιά θα είναι οι κάμερες που έχουν αναλάβει το ρόλο των συμβατικών καθρεπτών! Στην καμπίνα τώρα κι όπως ανακοίνωσε η VW κατά την παρουσίασή του ID. Life, οι χώροι επιβατών είναι άνετοι, με το πορτ μπαγκάζ να φτάνει τα 225 λίτρα. Σε αυτά προσθέστε και επιπλέον 108 λίτρα κάτω από το πάτωμα, αλλά κι ακόμα 68 λίτρα μπροστά στην καμπίνα. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι η οθόνη των 34 ιντσών, η οποία εκτείνεται και συμπληρώνεται από μια παιχνιδομηχανή, συνδυασμός που μάλλον δεν θα είναι στην έκδοση παραγωγής. Όπως ανέφεραν κι υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας το μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί στο πρωτότυπο ID. LIFE θα μας έρθει το 2025, με τις εκτιμήσεις για το κόστος να αναφέρουν πως θα ξεκινάει από τα 20.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store