VW T-Roc R με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ.!

Εν έτει 2019 η κορυφαία έκδοση ενός compact crossover έχει φτάσει να χρειάζεται λιγότερο από 5 δλ., για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Ευγενική χορηγία του VW T-Roc R, ή αλλιώς, του Golf R με μεγαλύτερη αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Τα πάντα στο κορυφαίο T-Roc θυμίζουν το αντίστοιχο Golf: ίδιος 2λιτρος TSI με 300 ίππους και 400 Nm ροπής, 7αρι αυτόματο κιβώτιο DSG και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, αλλά και φρένα. Όλα προέλευσης Golf R. Φυσικά οι επιδόσεις δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο, καθώς ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα είναι μόλις 3 δέκατα υποδεέστερος από αυτόν του μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή VW Golf 1.5 TSI EVO 130 PS DSG7

Οι εμφανισιακές αλλαγές, όπως σε όλα τα μοντέλα R της VW, περιλαμβάνουν επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, η οποία προαιρετικά μπορεί να είναι Akrapovich. Στον προαιρετικό εξοπλισμό επίσης περιλαμβάνονται 19αρες ζάντες αλουμινίου (18αρες οι στάνταρ) και πιο σπορ ανάρτηση, η οποία περιλαμβάνει σφιχτότερο λόγο αμορτισέρ/ελατηρίων και ακόμα χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Νέο υβριδικό VW Passat GTE με αυξημένη αυτονομία

Αν και τυπικά το μοντέλο φέρει τον χαρακτηρισμό «Concept», το παράδειγμα των Golf R και GTI TCR ουσιαστικά μας αποκαλύπτει την τελική μορφή του T-Roc R, καθώς και οι δυο προαναφερθείσες εκδόσεις του Golf είχαν παρουσιαστεί αρχικά ως concept και πέρασαν σχεδόν αυτούσιες στην παραγωγή. Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχουμε στην πρεμιέρα του γρήγορου T-Roc, στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

Get it on Google Play Download on the App Store