Εσύ κοιμάσαι και το Volvo 360c σε πηγαίνει (+video)

Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις χωρίς την ανάγκη και την ταλαιπωρία της αίθουσας αναμονής στο αεροδρόμιο. Ένας κόσμος στον οποίο μπορείτε να αποφύγετε τους ελέγχους ασφαλείας και το στρίμωγμα της τουριστικής θέσης. Έναν κόσμο που θα μπορούσατε να ταξιδεύετε με τέτοια άνεση, που θα κοιμόσαστε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και θα φτάνατε στον προορισμός σας με ασφάλεια. Τον κόσμο του Volvo 360c.

Αυτό είναι το όραμα των Σουηδών για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, πιστό στις αρχές της ασφάλειας που διαχρονικά διέπουν τη Volvo. Η βάση του 360c είναι ένα πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο οδηγός μετατρέπεται σε απλό επιβάτη καθώς δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα για να μετακινηθεί. Το σκεπτικό βελτιστοποιεί την ελευθερία στο σχεδιασμό που προσφέρει η απουσία τιμονιού και μηχανής εσωτερικής καύσης, παρέχοντας τη δυνατότητα επανεξέτασης της παραδοσιακής τοποθέτησης επιβατών σε 4θεσια ή 5θεσια διάταξη.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC60 D5 AWD 235 hp

Το εντυπωσιακά φουτουριστικό πρωτότυπο  παρουσιάζει τέσσερις πιθανές χρήσεις των αυτόνομων αυτοκινήτων: ως περιβάλλον ύπνου και χαλάρωσης, ως κινητό γραφείο, καθιστικό ή χώρο ψυχαγωγίας. Εισάγει επίσης μια πρόταση για ένα παγκόσμιο πρότυπο για το πώς τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια με όλους τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson: «ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας θα αλλάξει ριζικά πρόσωπο στο προσεχές μέλλον. Και εμείς θα πρέπει να ηγηθούμε των νέων δεδομένων», ενώ συμπλήρωσε: «η αυτόνομη κίνηση θα μας επιτρέψει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα στην ασφάλεια αλλά και να ανοίξουμε συναρπαστικά νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να επιτρέψουμε στους καταναλωτές να περνούν το χρόνο τους στο αυτοκίνητο κάνοντας αυτό που θέλουν να κάνουν».

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα σε τροχαίο με αυτόνομο όχημα;

Το 360c αντιπροσωπεύει την φιλοδοξία των Σουηδών να τα βάλουν ακόμα και με τον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς πιστεύουν πως δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει κερδοφόρο ανταγωνιστή στις πτήσεις εσωτερικού, μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων  που περιλαμβάνει τις αεροπορικές εταιρείες, τους κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλους παρόχους υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, για διαδρομές όπου η απόσταση δεν υπερβαίνει τα 300 χιλιόμετρα, η Volvo θεωρεί πως το 360c μπορεί να γίνει η απόλυτη εναλλακτική στα μικρά αεροσκάφη.

Get it on Google Play Download on the App Store