Νέα υβριδικά Volvo XC60 και V60 με 421 ίππους!

Η Volvo παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις των XC60 και V60, με την ονομασία Polestar Engineered και το υβριδικό σύνολο των 421 ίππων κάτω από το αμάξωμα.

Τα XC60 και V60 Polestar Engineered ακολουθούν το πρότυπο της αντίστοιχης έκδοσης του S60, έχοντας το plug-in υβριδικό σύστημα T8 Twin Engine να εξασφαλίζει καταιγιστικό ρυθμό επιτάχυνσης και ελάχιστη κατανάλωση. Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος θερμικός κινητήρας συνδυάζει τούρμπο και κομπρέσορα, αποδίδοντας 321 ίππους. Σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικο μοτέρ που βρίσκεται τοποθετημένο άξονα και συνδράμει άλλους 100 ίππους, η συνολική απόδοση φτάνει τα 415 άλογα και τα 669 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC60 T8 Twin Engine 390 hp

Οι περιποιήσεις της Polestar εξαπλώνονται σε κάθε έκφανση του στησίματος, ξεκινώντας από αναβάθμιση λογισμικού στο σύστημα τετρακίνησης για περισσότερο πισωκίνητο προσανατολισμό, και φτάνοντας μέχρι τα νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και την εμπρός αντιστρεπτική της Ohlins.

Εμφανισιακά τα δυναμικά Volvo ξεχωρίζουν χάρις στις 20αρες ζάντες αλουμινίου, τις χρυσές δαγκάνες των φρένων, το μαύρο χρώμα στην μάσκα και τις απολήξεις της εξάτμισης, τις διακριτικές προσθήκες στους θόλους των τροχών και, φυσικά, τα σήματα «Polestar Engineered». Στο εσωτερικό το χρυσαφί χρώμα ντύνει τις ζώνες ασφαλείας και τις ραφές σε καθίσματα και τιμόνι, τα οποία δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελούνται από δερμάτινες επενδύσεις.

Διαβάστε επίσης: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Από πλευράς επιδόσεων και κατανάλωσης, οι Σουηδοί δεν αποκάλυψαν στοιχεία. Αν πάρουμε το XC90 Twin Engine για μπούσουλα (που έχει κοντά στα 300 κιλά περισσότερα), όμως, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια πως τα XC60/V60 θα θέλουν λιγότερο από τα 5,6 δλ. του μεγάλου SUV για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την κατανάλωση να περιορίζεται στην περιοχή των 2 λίτρων/100 χλμ! Το ζήτημα της τελικής ταχύτητας είναι μυστήριο, καθώς η Volvo έχει ανακοινώσει πως θα τοποθετήσει ηλεκτρονικό περιοριστή σε κάθε νέο μοντέλο της – άγνωστο αν τα Polestar εξαιρούνται.

Επίσης άγνωστη είναι η διαθεσιμότητά τους. Το S60 Polestar Engineered διατέθηκε σε μόλις 20 κομμάτια. Ενδεχόμενως και τα 2 «αδέρφια» του να είναι επίσης περιορισμένης παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store