Νέο ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge με 408 ίππους

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο παρουσίασε πριν από λίγη ώρα η Volvo, το XC40 Recharge, το οποίο παράλληλα αποτελεί το πρώτο της νέας σειράς Recharge. Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo θα λανσάρει κάθε έτος ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς στόχος της είναι έως το 2025 το 50% των αυτοκινήτων που θα πουλάει να είναι ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα υβριδικά.

Δείτε ακόμη: Νέο Volvo S60 με 405 hp και 1,9 λτ. κατανάλωση!

Βασισμένο στο μικρομεσαίο SUV XC40, το ηλεκτρικό XC40 Recharge ξεχωρίζει εξωτερικά μόνο από την κλειστού τύπου μάσκα. Στο εσωτερικό υπάρχει νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και διαφορετικά γραφικά στην οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Όπως μπορούμε να δούμε και από τη φωτογραφία, οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος και τροφοδοτούν με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα εμπρός και έναν πίσω. Σύμφωνα με τη Volvo, η ισχύς φτάνει τους 408 ίππους, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χλμ. και για να φορτίσει στο 80% απαιτούνται 40 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή. Μάλιστα, κάτω από το εμπρός καπό δημιουργήθηκε ένας πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος.

Η Volvo θα τριπλασιάσει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της από το επόμενο έτος και θα προετοιμάσει μια επιλογή Designer’s Choice από τα δημοφιλή μοντέλα Recharge, προσφέροντας τη δυνατότητα για ριζικά μειωμένους χρόνους παράδοσης. Η Volvo επιδιώκει τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα να καλύψουν το 20% των συνολικών πωλήσεων το 2020.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Κάθε Volvo θα περιλαμβάνει μια επιλογή Recharge, από το μικρότερο XC40, το αμέσως πιο μεγάλο σειράς 60, έως το XC90. Περισσότερες λεπτομέρειες για επιδόσεις και λοιπές τεχνικές προδιαγραφές για το XC40 Recharge δεν ανακοινώθηκαν.

Get it on Google Play Download on the App Store