Νέο Volvo S60 made in USA! (+video)

Η Volvo παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο S60, το μοντέλο με το οποίο κοιτάζει στα μάτια τον γερμανικό ανταγωνισμό (λέγε με Audi A4, BMW Σειρά 3, Mercedes C-Class). Το σουηδικό μοντέλο, τουλάχιστον από όσα βλέπουμε και διαβάζουμε στο δελτίο τύπου, έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, σε μία κατηγορία άκρως ανταγωνιστική, ενώ οι Σουηδοί υπόσχονται εκτός όλων των άλλων και δυναμική οδική συμπεριφορά, που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό οδηγό.

Δείτε ακόμη: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Το νέο Volvo S60, είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής μάρκας το οποίο θα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στη νέα γραμμή παραγωγής στο Τσάρλεστον και από εκεί θα εξάγεται στις αγορές όλου του κόσμου. Ακόμη μία σοβαρή αλλαγή στο νέο Volvo S60 είναι το γεγονός πως δεν θα έχει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αφού θα διατίθεται αποκλειστικά ως βενζινοκίνητo ή υβριδικό.

Το νέο Volvo S60 έχει σχεδιαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα Scalable Product Architecture, ενώ κάτω από το επιβλητικό σε εμφάνιση και τυπικό συνάμα δείγμα σχεδιαστικής γραφής της μάρκας, αμάξωμα, θα βρίσκονται δύο συμβατικά μοτέρ και δύο υβριδικά σύνολα. Συγκεκριμένα οι υβριδικές εκδόσεις θα είναι οι T6 και T8, με 340 και 390 άλογα αντίστοιχα, ενώ οι συμβατικές θα είναι οι T5 και T6 (με την εταιρεία πάντως να μην δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την απόδοση των μοτέρ προς το παρόν). Την γκάμα ολοκληρώνει η έκδοση Polestar Engineered, η οποία θα είναι υβριδική και θα αποδίδει 415 ίππους.

Φυσικά δεν είναι είδηση να πούμε πως οι Σουηδοί για ακόμη μία φορά έχουν δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, το οποίο έχουν φορτώσει με όλες τις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού όπως αυτόματο φρενάρισμα, αυτόματο πιλότο (μέχρι 130 χλμ./ώρα) και πολλά ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Video ντοκιμαντέρ: Πως φτιάχτηκε η Ολυμπία οδός

Το νέο Volvo S60 θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στη χώρα μας το 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store