Νέο Volvo XC40 T5 Twin Engine 1.5 λτ. με 255 ίππους

Η Volvo παρουσίασε το υβριδικό με πρίζα (plug-in hybrid) XC40 T5 Twin Engine, το οποίο συνδυάζει τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα των 1.5 λτ. με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Προς το παρόν η Volvo δεν ανακοίνωσε τεχνικές προδιαγραφές, παρά μόνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο μοντέλο της.

Δείτε ακόμη: Αγόρασε BMW Z4 και την τράκαρε στην πρώτη βόλτα (+video)

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο κινητήρας βενζίνης θα έχει ισχύ 180 ίππων και ο ηλεκτροκινητήρας 75 ίππους. Συνδυαστικά το plug-in hybrid σύνολο θα αποδίδει 255 ίππους και η ροπή θα φτάνει τα 400 Nm. Έτσι θα εξασφαλίζονται πολύ γρήγορες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αλλά και μηδενική χωρίς εκπομπές ρύπων με τη δυνατότητα κίνησης μόνο με τη χρήση της ηλεκτρική ενέργειας.

Όπως μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα, το Volvo XC40 T5 Twin Engine διαθέτει πέντε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Drive Modes). Αυτά είναι το Υβριδικό (Hybrid) για καθημερινή χρήση, το Εξατομικευμένο (Individual), όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις ρυθμίσεις σε κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων, το Δυναμικό (Power) για σπορ οδήγηση, το Ηλεκτρικό (Pure) για οικολογική οδήγηση και το Εκτός Δρόμου (Off Road) για πιο σκληροτράχηλους δρόμους.

Δείτε ακόμη: VW Golf πρώτης γενιάς με 1.300 ίππους! (+video)

Επιπλέον, η Volvo ανακοίνωσε ότι επιδίωξή της είναι, έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων. H Volvo έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι, σε μια παγκόσμια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει από το 2019, θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store