VW Jetta GLI με μοτέρ Golf GTI ! (+video)

To VW Jetta το έχουμε μάθει ως το σεντάν Golf, με την καριέρα του να μετράει 40 ολόκληρα χρόνια. Σε αυτή την 40ετή πορεία το πιο κοντινό που είδαμε σε σεντάν GTI ήταν το Jetta GTX, που εμφανίστηκε στην 2η γενιά του μοντέλου, και τα διάφορα VR6/1.8T που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς. Το GLI είναι μέρος μιας ονοματολογίας που περισσότερο παρέπεμπε σε λογοπαίγνιο με το GTI, όμως πλέον το Jetta GLI δεν έχει διάθεση για παιχνίδια…

Και αυτό γιατί κάτω από το οικογενειακό περιτύλιγμα ουσιαστικά βρίσκεται το Golf GTI, με όλη την ρώμη (βλέπε 231 ίππους) του 2λιτρου TSI, αλλά και την τεχνολογική φαρέτρα μετάδοσης και πλαισίου (βλέπε 7αρι DSG διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Chassis Control, το δεύτερο στην έκδοση 35th Anniversary που ετοιμάζεται). Για την ακρίβεια, το GLI έχει κάτι που κάνει το GTI να ζηλεύει: τα φρένα του Golf R, που δεσπόζουν πίσω από τις 18αρες ζάντες! Εξωτερικά υπάρχουν όλες οι παραπομπές στον γεννήτορα των hot hatches, με τις κόκκινες λεπτομέρειες και το σήμα στην μάσκα, καθώς επίσης και μονές απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν του πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμα: Νέο υβριδικό VW Passat GTE με αυξημένη αυτονομία

Στο εσωτερικό συνεχίζουν οι κόκκινες λεπτομέρειες στις ραφές των καθισμάτων, το δερμάτινο τιμόνι/λεβιέ και τις επενδύσεις του ταμπλό, με παράλληλη παρουσία μπάκετ καθισμάτων και αλουμινένιων πεντάλ. Ο κρυφός φωτισμός αριθμεί 10 διαφορετικούς χρωματισμούς, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και η απόδοση του ηχοσυστήματος  BeatsAudio φτάνει τα 400 watt.

Διαβάστε επίσης: Το επόμενο VW Golf GTI δεν θα είναι υβριδικό

Στα περισσότερο σημαντικά θέματα – όπως οι επιδόσεις- η VW δεν έδωσε στοιχεία, οπότε θα πάμε κατά προσέγγιση. Δεδομένου ότι το Jetta είναι βαρύτερο από το Golf κατά σχεδόν 200 κιλά, αναμενόμενα τα 6,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα του GTI δύσκολα θα τα δει το GLI. Περισσότερο ρεαλιστική είναι μια τιμή γύρω στα 7 δλ., που και πάλι είναι εξαιρετική για τον χαρακτήρα του μοντέλου. Η τελική των 245 χλμ./ώρα δεν αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολές.

Get it on Google Play Download on the App Store