Ξεκινά η αποκάλυψη του νέου VW Amarok

H VW έχει αρχίσει να μας αποκαλύπτει σιγά, σιγά το νέο Amarok, με τη μάρκα να τονίζει πως το νέο μοντέλο θα είναι αρκετά πιο μεγάλο σε διαστάσεις, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη άνεση κι αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση του Amarok αυτό το καλοκαίρι, με το εμπορικό λανσάρισμα να έχει οριστεί για τα τέλη του 2022. Τα σημερινά σκίτσα που είδα το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν ένα αρκετά όμορφο και μυώδες αμάξωμα, με τους ιθύνοντες της μάρκας να τονίζουν πως απεικονίζουν μια εκδοχή προ-παραγωγής του Amarok, που ελπίζουμε να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για τον εξοπλισμό ασφαλείας που θα διαθέτει το Amarok, που θα είναι πλούσιος. Αντίστοιχα αυξημένες θα είναι κι οι εκτός δρόμου δυνατότητες του γερμανικού pick-up.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την εταιρεία να επαναλαμβάνει πως το νέο VW Amarok θα έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 10 εκ., με το συνολικό του μήκος να αγγίζει τα 5,3 μέτρα. Πέρα από το μήκος, αυξημένο κατά 4 εκ. θα είναι και το πλάτος του αυτοκινήτου. H αύξηση των διαστάσεων έχει ως αποτέλεσμα οι χώροι των επιβατών να είναι αρκετά πιο πληθωρικοί, με περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω, ως μια προσπάθεια της VW να προσελκύσει κι ένα πιο premium κοινό. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το νέο Amarok θα βασίζεται στο επίσης νέο Ranger, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Volkswagen και Ford. Επομένως είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο πως το νέο VW Amarok θα κινείται από έναν ισχυρό 6κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου, που προσφέρει άφθονη ροπή και δύναμη.

 

Get it on Google Play Download on the App Store