Τέλος ο Marchionne από το τιμόνι της FCA

Μια απρόσμενη εξέλιξη εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ώρες στην Fiat Chrysler Automobiles, αφού ο Sergio Marchionne, δεν θα ηγείται πλέον του ομίλου. Ο Marchionne έγινε CEO της Fiat το 2004, ενώ από το 2009 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, μετά την εξαγορά του 20% της Chrysler.

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζεται συμμαχία Hyundai-Fiat;

Ο 66χρονος Ιταλο-Καναδός Marchionne υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο του, ωστόσο λόγω επιπλοκών κρίθηκε αδύνατο να επιστρέψει στην εργασία του. Ιταλικές πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση προκλήθηκε επειδή ο Marchionne είχε πέσει σε κώμα λόγω καρκίνου του πνεύμονα. Σχετικά αναφέρει ο όμιλος FCA: «Όσον αφορά την υγεία του Sergio Marchionne, η Fiat Chrysler Automobiles NV αναφέρει με βαθιά λύπη ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας προέκυψαν απροσδόκητες επιπλοκές ενώ ο κ. Marchionne ανακτούσε από τη χειρουργική επέμβαση και ότι αυτές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά ώρες. Κατά συνέπεια, ο κ. Marchionne δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, η εταιρεία αποφάσισε να ονομάσει τον Mike Manley ως CEO της FCA. Ο Manley, 54 ετών, ήταν ο επικεφαλής της Jeep από το 2009 και της Ram από το 2015. Το διοικητικό συμβούλιο χορήγησε τον Manley με όλες τις εξουσίες του CEO μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των μετόχων να κληθεί τις επόμενες μέρες για να επιβεβαιώσει το διορισμό του. Η Manley θα αναλάβει συνεχίσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας 2018-2022 που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Δείτε ακόμη: 77 διπλοκάμπινα Fiat για τη ΔΕΗ

Παράλληλα, η Ferrari ανακοίνωσε τον Louis Camilleri, ένα στέλεχος της Philip Morris International επί σειρά πολλών ετών, για να αντικαταστήσει τον Marchionne ως CEO της Ferrari.

Get it on Google Play Download on the App Store