Ακόμα μια γεύση από το Kia EV9!

Πριν μερικές ώρες η Kia υλοποίησε μια διαδικτυακή παρουσίαση, η οποία έδωσε βαρύτητα στο επόμενο βήμα της εταιρείας για την υλοποίηση του οράματός της περί παροχής βιώσιμων υπηρεσιών κινητικότητας.

Παράλληλα μας έδωσε μερικές ακόμα εικόνες του νέου της 7θέσιου ηλεκτρικού της μοντέλου, του EV9, που θα μας συστήσει με κάθε επισημότητα στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles στις 17 Νοεμβρίου. Όπως ανέφεραν τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας, το Kia EV9 Concept εστιάζει στο τρίπτυχο «progressive σχεδίαση, τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και προηγμένους αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες». Στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου φιλοξενούνται τα εμφατικά LED φώτα σε σχήμα «L», ενώ στο πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν οι ζάντες μεγάλης διαμέτρου, αλλά και τα τονισμένα φτερά που ενισχύουν το μυώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος κι όσο μπορούμε να διακρίνουμε από τα σκίτσα, εντυπωσιακά είναι και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, αλλά και η αεροτομή που σχηματίζεται.

Η Kia ήταν φειδωλή στο να αποκαλύψει πολλά για την καμπίνα, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε πως το ταμπλό είναι αρκετά λιτό, όμως πρωτεύοντα ρόλο έχει η μεγάλη ενιαία οθόνη που είναι ταυτόχρονα ψηφιακός πίνακας οργάνων και σύστημα πολυμέσων. Εντυπωσιακό είναι όμως και το τιμόνι, που δεν φέρει κανένα χειριστήριο πάνω του, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, παρά μόνο ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, την οποία θα χρησιμοποιούν όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Kia. Τέλος, όπως ανακοίνωσε η Kia από το 2035 θα σταματήσει τις πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έχοντας βάλει στόχο το 2045 να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Get it on Google Play Download on the App Store