Αναγέννηση για την Ferrari 250 GT SWB

Η βρετανική εταιρεία RML Group το έχει βάλει στόχο να αναβιώσει τη θρυλική Ferrari 250 GT SWB (Short Wheelbase), με το πρώτο αυτοκίνητο να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο.

Η παραγωγή του σαφώς και θα είναι περιορισμένη σε μόλις 30 κομμάτια, με το αμάξωμα να κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα! Συγκριτικά με το παρελθοντικό μοντέλο της 250 GT SWB, το μήκος είναι λίγο μεγαλύτερο φτάνοντας τα 4,26 μέτρα, όμως το ενθαρρυντικό είναι πως οι γραμμές του αυθεντικού μοντέλου είναι εύκολα διακριτές. Το βάρος του κυμαίνεται στα 1.470 κιλά, αλλά ο ατμοσφαιρικός V12, 5,5 λίτρων  που προέρχεται από την Ferrari 550 Maranello δεν έχει πρόβλημα να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Η ισχύς του αγγίζει τους 485 ίππoυς κι η ροπή τα 568 Nm, με τη δύναμη να καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, με το παραδοσιακό «χτένι». Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία τα 96 χλμ./ώρα έρχονται στο κοντέρ σε μόλις 4,1 δλ., με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 297 χλμ./ώρα.

Εν αντιθέσει με την original Short Wheelbase, το εσωτερικό φιλοξενεί με άνεση επιβάτες με ύψος μεγαλύτερο των 190 εκ., ενσωματώνοντας παράλληλα όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης κι ασφάλειας. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν και θα ανακοινωθεί όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία λανσαρίσματος!

Get it on Google Play Download on the App Store