Αυτό το Toyota MR2 δεν «μασάει» πουθενά! (+video)

Τελικά η τρέλα κάποιες φορές δεν πάει στα βουνά, αλλά καταλήγει στους εκάστοτε βελτιωτές, οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας ακόμα και την πιο τρελή επιθυμία των πελατών τους.

Μια τέτοια τρέλα είχαν οι άνθρωποι από το site Car Throttle, οι οποίοι αγόρασαν ένα Toyota MR2 για μόλις 116 ευρώ (!) και αποφάσισαν να το μετατρέψουν στο απόλυτο εκτός δρόμου όχημα! Το MR2 το οποίο λανσαρίστηκε στην Ευρώπη και στην Αμερική το 2000, κινείται από έναν 1.800άρη κινητήρα με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, με την ισχύ του να αγγίζει τους 140 ίππους και η ροπή τα 171 Nm! Μπορεί η δύναμη να μην σας συναρπάζει, αλλά μην ξεχνάτε πως το βάρος του MR2 είναι απίστευτα μικρό, αφού ζυγίζει μόλις 996 κιλά. Έχοντας αυτό λοιπόν μια καλή βάση, οι άνθρωποι του Car Throttle έκαναν όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορέσει το Toyota MR2 να κινηθεί με ασφάλεια σε λασπωμένες διαδρομές.

Αρχικά πρόσθεσαν ένα εξωτερικό roll bar και εν συνεχεία τοποθέτησαν μεγαλύτερες ζάντες με ελαστικά εκτός δρόμου, καθώς και προστασία στο πάτωμα για να μην έχουν απρόοπτα. Αφού υλοποίησαν όλες τις απαραίτητες προσθήκες, ήρθε η ώρα της δοκιμής, οδηγώντας το ιδιαίτερο MR2 σε λασπωμένη διαδρομή για να δουν πως θα συμπεριφερθεί. Βέβαια με την κίνηση πίσω, το χαμηλό βάρος και τη λάσπη, η διασκέδαση είναι εγγυημένη!

Απολαύστε το video που ακολουθεί!

Get it on Google Play Download on the App Store