965 άλογα για την Puritalia Berlinetta!

Είθισται στην έκθεση της Γενεύης, πέρα από πλήθος concept μοντέλων, να ερχόμαστε σε επαφή και με μερικά αρκετά… εξεζητημένα μοντέλα. Όπως η Berlinetta της Puritalia η οποία αποδίδει 965 ίππους.

Τη μάρκα την είχαμε γνωρίσει παλιότερα με το 427 Roadster όπου μας είχε αφήσει μια γλυκιά επίγευση! Τώρα έρχεται με την κορωνίδα της, την Berlinetta, η οποία χάρη στο plugin υβριδικό σύστημα αποδίδει 965 ίππους και 1.248 Nm ροπής!

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η μοναδική Bugatti των 16,5 εκατ. ευρώ!

Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Berlinetta βλέπουμε, ότι η καρδιά του σπορ μοντέλου είναι ένας 5λιτρος κινητήρας βενζίνης, διάταξης V με οχτώ κυλίνδρους, όπου αποδίδει 750 ίππους. Επιπρόσθετα, στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 215 ίππων κι έτσι συνδυαστικά αποδίδονται τα υψηλά νούμερα που αναφέραμε παραπάνω. Η μετάδοση της δύναμης γίνεται μέσω ενός 7ταχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ να έρχονται σε 2,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 332 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Έτσι είναι τα 420 χλμ./ώρα μέσα από την Bugatti Chiron (+video)

Το αμάξωμα της Βerlinetta είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και προσφέρει ιδανική κατανομή βάρους 50/50 ανάμεσα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Sport, Corsa και e-Power, όπου σε αυτή τη λειτουργία η Berlinetta μπορεί να κινηθεί για 20 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά, με την φόρτιση της μπαταρίας των 5,2 kWh να ολοκληρώνεται σε 3 ώρες.

Και για να ενισχυθεί ο σπάνιος χαρακτήρας του μοντέλου, η εταιρία αναφέρει πως κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο χέρι, με το καθένα να είναι παραμετροποιημένο ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη, όπου ο κάθε ευτυχής και τυχερός κάτοχος θα μπορεί να ελέγξει σχεδόν όλες τις λειτουργίες της Berlinetta μέσω μια εφαρμογής στο smartphone του.

Get it on Google Play Download on the App Store