BMW M1 αναγεννήθηκε και σπάει τα ταμεία!

Ένα από τα ομορφότερα και πιο ποθητά αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ βρέθηκε παρατημένο σε ένα γκαράζ στην Ιταλία πριν από περίπου ενάμιση χρόνο (δείτε εδώ). Ο λόγος για τη BMW M1 που λόγω της σπανιότητας αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά κλασικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: BMW M1 βρέθηκε ξεχασμένη σε γκαράζ μετά από 34 χρόνια!

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, το Mint Classics ένας αντιπρόσωπος κλασικών αυτοκινήτων για την Classic Driver, βρήκε μια BMW M1, η οποία ήταν παρκαρισμένη για 34 χρόνια μέσα σε ένα γκαράζ. Καλυμμένη με σκόνη, θραύσματα και σκουπίδια, φαίνεται ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τις όμορφες επιφάνειες της ως ράφι και είναι να απορείς πως μπόρεσαν να αφήσουν αυτό το κομψοτέχνημα της αυτοκινητιστικής ιστορίας να αργοπεθαίνει. Επιεικώς απαράδεκτο!

Παρόλο που το αυτοκίνητο δεν είχε υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά, όπως αντιλαμβάνεστε μια ανακατασκευή ήταν απαραίτητη. Ευτυχώς οι άνθρωποι της Mint Classics το ανακάλυψαν και αποκατέστησαν της ζημιές. Με τη βοήθεια της BMW Classic στο Μόναχο, η Μ1 του 1981 επιστρέφει στην κατάσταση εκθεσιακού μοντέλου που τις αξίζει. Είναι ένα εκπληκτικό κλασικό σπορ αυτοκίνητο στο σωστό συνδυασμό χρωμάτων, το κόκκινο εξωτερικά με τις μαύρες λεπτομέρειες να ταιριάζουν αρμονικά στο σύνολο. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο δέρμα και οι καθαρές επιφάνειες πια.

Η καρδιά του αυτοκινήτου, ο υπέροχος 6κύλινδρος κινητήρας των 3.5 λίτρων απόδοσης 277 ίππων που βρίσκεται στο κέντρο αναπτύχθηκε από τον Paul Rosche και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που στέλνει ισχύ στους πίσω τροχούς, όπως αρμόζει σε αυτές τις κατασκευές. Η BMW M1 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: BMW M5 Competition με 625 ίππους

Επειδή το αυτοκίνητο διαθέτει μόλις 7.329 χιλιόμετρα οπότε μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικά σαν καινούριο και σε συνδυασμό με την ανακατασκευή που έγινε, η τιμή του εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό του 1.000.000 ευρώ, κάνοντάς το ακόμα πιο ποθητό για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων. Όσοι έχουν να διαθέσουν αυτό το υπέρογκο ποσό, σίγουρα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία.

Get it on Google Play Download on the App Store