Απίθανη μεταμόρφωση σύγχρονης BMW σε 2002

Η αγάπη για το αυτοκίνητο, το μεράκι αλλά και η σύγχρονη τεχνολογία έχουν κάνει θαύματα σε μετατροπές σύγχρονων αυτοκινήτων σε ρεπλίκες παλιών μοντέλων, όπως είναι και το μοντέλο ETA 02 Cabrio που δημιούργησε η γερμανική εταιρεία Everytimer Automobile. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν έφτιαξαν ένα ακριβές αντίγραφο κάποιου ιστορικού μοντέλου, αλλά δημιούργησαν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με ρετρό αναφορές από τη BMW 2002.

Δείτε ακόμη: Lancer Evolution R αλλά όχι από τη Mitsubishi!

Ως βάση για την ολική αυτή εξωτερική μετάλλαξη χρησιμοποιήθηκε η πρώτης γενιάς BMW 135i Cabrio και μόνο το εσωτερικό (και αυτό με αλλαγές) μαρτυρά πάνω σε τι αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί η ETA 02 Cabrio. Όλα τα πάνελ του αμαξώματος της Σειράς 1 Cabrio έχουν αφαιρεθεί (εκτός από τις εμπρός κολόνες και την οροφή) και έχουν τοποθετηθεί νέα συνθετικά πάνελ, φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες κ.λπ. Αλλαγές έχουν γίνει και στις επενδύσεις του εσωτερικού, ωστόσο τα διακοσμητικά από ανθρακόνημα που έχουν τοποθετηθεί στην κονσόλα δείχνουν παράταιρα με το ρετρό στιλ του αμαξώματος.

O 3.0 λτ. 6κύλινδρος κινητήρας αποδίδει από το εργοστάσιο 306 ίππους και 400 Nm ροπής, ο οποίος επιτάχυνε την 135i Cabrio από 0-100 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσέφερε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Έβαλε σε Mercedes A-Class τις αλυσίδες πίσω! (+video)

Προς το παρόν η Everytimer Automobile έχει φτιάξει τα δύο εικονιζόμενα πρωτότυπα, ενώ τα επόμενα θα κατασκευαστούν με πάνελ από ανθρακόνημα. Η μετατροπή (χωρίς το αυτοκίνητο) δεν θα είναι αναμενόμενα φτηνή, αφού θα κοστίζει γύρω στις 70.000 ευρώ.

Δείτε την ETA 02 Cabrio και στα παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store