Ο Γολιάθ των αγροτικών με 705 ίππους! (+video)

Eίναι γνωστό πως οι Αμερικανοί έχουν σε τεράστια εκτίμηση τα pick up. Για την ακρίβεια, εδώ και χρόνια έχει «στρογγυλοκάτσει» στην κορυφή των πωλήσεων το Ford F-150, ενώ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της κατηγορίας -όπως το Chevrolet Silverado– χαίρουν εντυπωσιακής απήχησης από το αγοραστικό κοινό. Φυσικά ο κλάδος της βελτίωσης δεν θα μπορούσε να αφήσει ήσυχο ένα αγροτικό με την προοπτική του Silverado.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει τελικά για την αγορά αγροτικού;

Όμως το δημιούργημα του Hennessey ξεπερνά τα όρια της λογικής, αλλά και της φαντασίας. Καταρχάς βασίζεται στο Chevy Silverado Trail Boss, το πιο «σκληρό» και ικανό διπλοκάμπινο που προσφέρει ο Αμερικανός κατασκευαστής. Όμως για τον Τεξανό βελτιωτή δεν ήταν αρκετά ούτε τα 32 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος, ούτε οι δυο άξονες, ούτε -κυριότερα- τα 420 άλογα του πληθωρικού V8 των 6.2 λίτρων. Οπότε πήρε το Silverado, το μετέτρεψε σε τριαξονικό, τοποθέτησε τον κομπρέσορα του βελτιωτικού πακέτου HPE700 και δημιούργησε το εξωπραγματικό Goliath 6×6.

Το κτηνώδες δημιούργημα διαθέτει 705 ίππους και 915 Nm ροπής κάτω από το καπό, ενώ υπάρχει και η επιλογή για έκδοση με 810 ίππους! Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, όμως ο John Hennessey υποστηρίζει πως το Goliath χρειάζεται περίπου 4,5 δλ. για να επιταχύνει τους 2,5+ τόνους του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα εικάζεται πως είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Με το νέο κιτ ανύψωσης η απόσταση από το έδαφος έχει ξεπεράσει αισίως τα 40 εκατοστά, ενώ και τα «πολεμικά» ελαστικά υπόσχονται πως το 6κίνητο «θηρίο» δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο και όμως αληθινό: BMW X7 Pick-up!

Όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη τόνωση η εμφάνιση, αλλά η Hennessey προσφέρει ένα σετ εξατομίκευσης με αυτοκόλλητα και bullbars, ώστε να κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστό το Goliath των ονείρων σας. Βάσει τιμής πάντως, η αγορά ενός Goliath 6×6 δεν ξεφεύγει από το επίπεδο αυτό (του ονείρου, δηλαδή), καθώς η αρχική τιμή ξεπερνά τις 320.000 ευρώ. Kαι να υπάρχουν, βέβαια, πάλι η αγορά του 6κίνητου «θωρηκτού» είναι δύσκολη, καθώς η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 24 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store