Δυναμιτίζει το νέο SUV Chery Exeed TXL

Η απόβαση των κινεζικών αυτοκινήτων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στη Ρωσία, όπου συνεχώς λανσάρονται καινούργια μοντέλα, κάποια από τα οποία προγραμματίζονται να κάνουν είσοδο και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από αυτά είναι και το εικονιζόμενο και εντυπωσιακό νέο SUV Chery Exeed TXL (η ονομασία του θυμίζει το Kia XCeed), που ξεκίνησε να πωλείται στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Δείτε ακόμα: Το σπορτίφ κινεζικό SUV με το Σουηδικό DNA!

Σχεδιαστικά, το Chery Exeed TXL εμφανίζεται δυναμικό και σύγχρονο, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί προϊόν κάποιας κορεατικής ή ιαπωνικής μάρκας. Η μεγάλη μάσκα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, το μυώδες εμπρός άκρο και τα νεύρα στα πλαϊνά του, συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό και μοντέρνο SUV. Το πληθωρικό, μεσαίων διαστάσεων αμάξωμά του έχει μήκος 4.775 χλστ., πλάτος 1.885 χλστ., ύψος 1.706 χλστ. και μεταξόνιο 2.800 χλστ.

Σύγχρονα στοιχεία διαθέτει και το εσωτερικό του Chery Exeed TXL, το οποίο από πλευράς σχεδιασμού και εξοπλισμού δεν φαίνεται να έχει κάνει να ζηλέψει από αντίστοιχα και πιο γνωστά SUV. Στο -κατά τα γνωστά πλέον πρότυπα- μινιμάλ εσωτερικό του με τα λίγα χειριστήρια, κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η μεγάλη οθόνη του συστήματος των πολυμέσων των 10,1 ιντσών. Επίσης, διαθέτει και ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Μικρά ντίζελ SUV με μεγάλες ανέσεις

Για την κίνησή του υπάρχει ένα μόνο μηχανικό σύνολο βενζίνης, το 1.6 TGDI, ισχύος 186 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 275 Nm στις 2.000-4.000 σ.α.λ. (με βενζίνη 92 οκτανίων). Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7DCT. Το αμάξωμα των 1.688 κιλών επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 7,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 186 λτ./100 χλμ.

Από τη βασική του έκδοση Luxury περιλαμβάνει όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, συν τις οθόνες, σε τιμές που ξεκινούν στη Ρωσία, από 2.249.000 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 24.680 ευρώ). Ενδεικτικά, στα ίδια σχεδόν χρήματα πωλείται (στην Ρωσία) το μικρότερο σε διαστάσεις VW Tiguan 1.4 TSI 150 PS 4MOTION.

Δείτε ακόμα: Στην Ευρώπη νέα κινεζικά SUV. Δείτε τις τιμές

Get it on Google Play Download on the App Store