Εντυπωσιακό και μυστήριο νέο μοντέλο από την CUPRA

Μια φωτογραφία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς -κατά πάσα πιθανότητα- πρόκειται για το πρώτο αυθύπαρκτο μοντέλο της νεοσύστατης Cupra.

Προς το παρόν η αυτονόμηση του σπορ παρακλαδιού της SEAT απαρτίζεται από τα Cupra Ateca, Ibiza και Arona. Για το νέο μοντέλο δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση, όμως δείχνει έτοιμο για παραγωγή καθώς στη φωτογραφία φαίνεται μέχρι και πινακίδα κυκλοφορίας. Πιθανότατα να πρόκειται για μοντέλο προ-παραγωγής ή πρωτότυπο δοκιμών στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης, ωστόσο η σχεδίαση δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Το εμπρός μέρος «ξεχειλίζει» από δυναμισμό, χάρις στο σχήμα της μάσκας και την επιθετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα, αλλά και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα που προέρχονται από το νέο SEAT Tarraco.

Δείτε ακόμα: Αγωνιστικό, ηλεκτρικό και πισωκίνητο Cupra αγγίζει τα 700 άλογα (+video)

Oι φαρδιοί και ανάγλυφοι «ώμοι» επίσης κεντρίζουν τα βλέμματα, όπως και η γραμμή της οροφής που κλίνει έντονα στο πίσω μέρος παραπέμποντας σε κουπέ σχήμα. Με δυο λόγια το, προς το παρόν αβάπτιστο, crossover είναι μία ακόμα προσθήκη στην κατηγορία των κουπέ-SUV.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή SEAT Arona 1.6 TDI 95 HP (+video)

Για τα μηχανικά μέρη μπορούμε μόνο να εικάσουμε. Κρίνοντας από την υπέρμετρη επιθετικότητα που αποπνέει η εμφάνιση, αλλά και τον χαρακτήρα των μοντέλων Cupra, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάτω από το καπό θα συναντάμε τον 2.0λιτρο TSI σε άγνωστο νούμερο απόδοσης. Μια εκτίμηση άνω των 200 ίππων, όμως, είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική. Κατά προσέγγιση προσεγγίζουμε και την μετάδοση, με την ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης να θεωρείται πολύ πιθανή ενώ δεν αποκλείεται και κάποιο υβριδικό σύνολο. Πληροφορίες από την ισπανική φίρμα θέλουν το νέο μοντέλο να λανσάρεται κάποια στιγμή το 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store