Επιστροφή στη ζωή για το DeLorean!

Το ολοκαίνουργιο DeLorean είναι γεγονός και έτοιμο να αγκαλιάσει το μέλλον, μέσα από τις θεόρατες gullwing πόρτες του Alpha5. Μιας δημιουργίας που φέρνει την υπογραφή της Italdesign και επαναφέρει ένα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κινηματογραφικό όνομα στα πλατό της αυτοκίνησης.

Είναι γεγονός πως η αναβίωση του DeLorean έχει λιγότερες σχεδιαστικές αναφορές στο εμβληματικό DMC-12 από ό,τι ίσως να περίμενε κάποιος. Το αεροδυναμικό αμάξωμα (0,23 cd) είναι γεμάτο καμπύλες, κόντρα στο γωνιώδες μοτίβο της πιο γνωστής χρονομηχανής, ωστόσο τιμά την παράδοση με τις «φτερωτές» πόρτες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του προφίλ, τις μεγάλες πολυάκτινες ζάντες τροχούς πολλαπλών ακτίνων μεγάλης διαμέτρου, την ευθεία γραμμή που περιστρέφεται γύρω από το αμάξωμα και το αεριζόμενο κάλυμμα του πίσω παρμπρίζ.

Στο μπροστινό μέρος, οι λεπτοί προβολείς LED συγχωνεύονται με τη μάσκα που φέρει το έμβλημα «DeLorean», αντί για το  DMC του αρχέγονου μοντέλου. Υπάρχει ένα φωτιζόμενο στοιχείο σε σχήμα V και στους δύο προφυλακτήρες, με εμφανές splitter μπροστά και μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος, την ώρα που το πίσω μέρος κυριαρχείται από ενιαία φωτιστικά σώματα. Το Alpha5 έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος, με το μήκος να φτάνει τα 4.995 χλστ. και το πλάτος τα 2.044 χλστ., ενώ το ύψος περιορίζεται στα 1.370 χλστ. Καμία σχέση το μήκος με τα 4.267 χλστ. του DMC-12, πιο κοντά το πλάτος στα 1.988 χλστ. του, +230 χλστ. το ύψος (μόλις 1.140 χλστ. το DMC).

Η αύξηση στις διαστάσεις ευεργετεί την καμπίνα, που διαθέτει τέσσερα κανονικά καθίσματα και ένα ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ. Το εσωτερικό γενικά χαρακτηρίζεται από απλές γραμμές, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να είναι το σημείο προσοχής πίσω από το μοντέρνο τιμόνι. Η μικρότερη οθόνη αφής για το infotainment δεσπόζει στην «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα, ενώ βλέπουμε τόσο δυο ποτηροθήκες όσο και γενικότερα χώρους για μικροαντικείμενα.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, η DeLorean ανακοινώνει για τη βασική έκδοση μπαταρία 100 kWh , αυτονομία άνω των 483 χλμ. και ηλεκτροκινητήρες (δεν αναφέρεται ούτε αριθμός, ούτε ισχύς) που χαρίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα. Περισσότερα θα μάθουμε στις 18 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επίσημο ντεμπούτο του Alpha5. Σίγουρα ξέρουμε πως θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, με το κινητήριο σύνολο να έρχεται από εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσης γνωρίζουμε το μέγεθος παραγωγής του νέου DeLorean, που θα περιοριστεί στο σημαδιακό νούμερο των 88 μονάδων. Για τους σινεφίλ, τα 88 μίλια/ώρα ήταν η απαραίτητη ταχύτητα που χρειαζόταν το DMC-12 στο «Επιστροφή στο Μέλλον», προκειμένου να κάνει τις βόλτες του στο χωροχρονικό συνεχές.

Get it on Google Play Download on the App Store