Έτσι θα είναι η νέα BMW X5 M

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από το λανσάρισμα της 4ης γενιάς της BMW X5, και ήδη κυκλοφόρησαν εικόνες που απεικονίζουν την μελλοντική κορυφαία της έκδοση. 

Δείτε ακόμα: Πρεμιέρα για τη νέα BMW X5 (+video)

Δεν πρόκειται για κάτι επίσημο, όμως οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του Nikita Aksyonov μας δίνουν μία καλή ιδέα για την μορφή της επερχόμενης Χ5 Μ. O εμπρός προφυλακτήρας έχει το χαρακτηριστικό σχήμα των μοντέλων του M Division, τα «νεφρά» είναι βαμμένα σε μαύρο ματ χρώμα -όπως και ο διαχύτης-, οι ζάντες φτάνουν τις 22 ίντσες και η οροφή αποτελείται από ανθρακονήματα.

Κάτω από το καπό η νέα BMW X5 M θα φορά τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4.4 λίτρων, που συναντάμε και στην Μ5, με την απόδοση να βρίσκεται στην περιοχή των 600 ίππων. Η επιτάχυνση αναμένεται να προσεγγίζει τα επίπεδα του εξωφρενικού, για τα δεδομένα ενός SUV 2+ τόνων, καθώς η Χ5 Μ αναμένεται να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δεύτερα (3,6-3,9 δίνουν οι πρώτες πληροφορίες). Η τελική ταχύτητα θα τηρεί την «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των Γερμανών κατασκευαστών, περιοριζόμενη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Λογικά η BMW θα εφαρμόσει το παράδειγμα των υπόλοιπων μοντέλων Μ και θα προσφέρει μετατόπιση του ηλεκτρονικού «κόφτη», από τα 250 στα 280 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Σε 4 μήνες πωλήθηκαν στην Ελλάδα BMW M αξίας €1,8 εκ.!

Το ντεμπούτο του νέου super-SUV αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2018, ενδεχομένως στο Σαλόνι του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store