Φανταστική ρετρό Mercedes-Benz E-Class (+video)

Τα παλιά κλασικά μοντέλα της Mercedes ακόμα και σήμερα εκπέμπουν μια μοναδική γοητεία και ξεχωρίζουν για τη φινετσάτη πολυτέλειά τους και την προσοχή που έδινε η γερμανική μάρκα στην λεπτομέρεια. Μια καλοσυντηρημένη Mercedes των δεκαετιών του 70 και του 80 σίγουρα προκαλεί θαυμασμό και αρκετοί θα ήθελαν να είχαν μια τέτοια καλά φυλαγμένη σε ένα γκαράζ.

Δείτε ακόμη: Η νέα Mercedes-AMG A 45 οργιάζει στο Nurburgring

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer έκανε για ακόμα μία φορά το θαύμα του και δημιούργησε ένα ακόμα φανταστικό εικονικό μοντέλο, τη Mercedes-Benz Icon E Concept. Παλαιότερα έχει παρουσιάσει και άλλα πολύ όμορφα ρετρό μοντέλα, όπως είναι –μεταξύ άλλων- και το Fiat 127.

H Icon E Concept είναι εμπνευσμένη από το μακρινό πρόγονο της σημερινής E-Class, τη Mercedes W115, η οποία παρουσιάστηκε το 1968 και μέχρι το 1976 η παραγωγή της έφτασε τα 1,9 εκατομμύρια οχήματα. Κύριο σχεδιαστικό της γνώρισμα ήταν τα κάθετα παραλληλόγραμμα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία βλέπουμε σε πιο σύγχρονη μορφή και τέλεια ενσωματωμένα στη σύγχρονη ψηφιακή E-Class. Ως βάση από πλευράς διαστάσεων, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε την τωρινή E-Class (W213), χωρίς ωστόσο να έχει καμία σχεδιαστική ομοιότητα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes A 160 1.33 λτ. 109 PS

Ρετρο-μοντέρνο είναι και το εσωτερικό της Icon E Concept, όπου έχει συνδυαστεί η μεγάλη μακρόστενη ψηφιακή οθόνη που διαθέτουν οι σύγχρονες Mercedes με τιμόνι εμπνευσμένο από τις Mercedes παλαιότερων δεκαετιών. Σε κάθε περίπτωση η ψηφιακά επεξεργασμένη αυτή E-Class παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν αληθινή.

Δείτε την Icon E Concept και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store