Γνωρίστε το ΚΤΜ X-Bow GTX των 600 ίππων!

600 ίπποι οι που πατάνε βέβαια σε 4 ρόδες, μιας και η αυστριακή εταιρεία μας παρουσίασε το X-Bow GTX. Όπως αντιλαμβάνεστε από το όνομα πρόκειται για την εξέλιξη του γνωστού X-Bow, το οποίο μας είχε παρουσιάσει προ 12 ετών.

Δείτε ακόμα: Ξεπουλάει το Honda Civic Type R Limited Edition

To νέο X-Bow GTX έχει σχεδιαστεί όπως ορίζουν οι προδιαγραφές της FIA για την GT2 κατηγορία. Η καρδιά του νέου θηρίου της ΚΤΜ, είναι ένας 5κύλινδρος turbo κινητήρας TFSI της Audi, χωρητικότητας 2.5 λίτρων, που για την περίσταση έχει πουσαριστεί περαιτέρω. Έτσι αποδίδει 600 ίππους με το συνολικό βάρος του αμαξώματος να μην ξεπερνάει τα 1.000 κιλά. Κάτι που σημαίνει ότι έχει αναλογία 1,66 κιλά ανά ίππο! Το X-Bow GTX πέρα από την αγωνιστική του υπόσταση θα είναι διαθέσιμο και προς πώληση σε ιδιώτες.

Διαβάστε επίσης: REO δείχνει τα δόντια του εκτός δρόμου (+video)

Βέβαια για το αγωνιστικό μοντέλο εκκρεμεί η έγκριση (είναι μια τυπική διαδικασία) από την SRO αλλά η KTM ήδη έχει προγραμματίσει τα πρώτα 20 αυτοκίνητα να κατασκευαστούν αυτή τη χρονιά. Εντός του 2020 θα ξεκινήσει η πρώτη σεζόν της αγωνιστικής κατηγορίας GT2 που θα επιτρέπει στις ομάδες να προσφέρουν στα αυτοκίνητά τους περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη αεροδυναμική «βοήθεια» σε σχέση με τα όσα προβλέπονται στην GT3. Η ΚΤΜ θα βρεθεί αντιμέτωπη στο πρωτάθλημα με την Porsche και την Audi.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla T-Sport: Ο αφανής δαίμονας (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store