Hyundai Santa Fe Cabriolet για μεγάλες παρέες (+video)

Τα ανοιχτά SUV δεν είναι πολύ δημοφιλή. Η σχεδιαστική ιδιαιτερότητα και η αμφισβητούμενη χρηστικότητά τους, έχει περιορίσει τα δείγματα του είδους στον ελάχιστο βαθμό. Πιο πρόσφατο είναι το Range Rover Evoque Convertible, ενώ λιγότερο γνωστό είναι το Nissan Murano CrossCabriolet που κάνει καριέρα -και αρκετά πετυχημένη μάλιστα- στην αγορά της Bορείου Αμερικής. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 4-5 επιβατών. Και εδώ μπαίνει η Hyundai με το Santa Fe.

Δείτε ακόμα: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Hyundai Tucson

H τελευταία γενιά του μεγάλου κορεατικού SUV έχει αυξημένες διαστάσεις (μήκος 4,77 μέτρα-πλάτος 1,89 μέτρα-ύψος 1,68 μέτρα και μεταξόνιο 2,765 μέτρα) και ιδιαίτερα τολμηρό σχεδιασμό, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και την «Cascading» μάσκα-σήμα κατατεθέν των Hyundai να το καθιστούν πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό από ποτέ. Το τελευταίο που περιμένει κανείς είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο να εξελιχθεί σε κάμπριο. Η Hyundai Αυστραλίας έχει φαντασία και έκανε ακριβώς αυτό, παρουσιάζοντας το πρώτο ανοιχτό 7θεσιο στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης: Η Hyundai ετοιμάζει σκιάδιο με φωτεινό σηματοδότη

To εν λόγω δείγμα, βέβαια, είναι ένα και μοναδικό καθώς αποτελεί προϊόν της αυστραλιανής αντιπροσωπείας, ως μέρος της προωθητικής ενέργειας για το λανσάρισμα του νέου Santa Fe. Παρότι πλήρως λειτουργικό, ακόμα και με 7 άτομα στο εσωτερικό του, το Convertible δεν εξασφαλίζει έγκριση για κυκλοφορία στον δρόμο, κάτι που σημαίνει πως η παρουσία του θα περιοριστεί σε κλειστές διαδρομές και προωθητικά events. Κάτω από το καπό του συναντάμε τον νέο πετρελαιοκινητήρα των 2.2 λίτρων και 200 ίππων, ενώ η γκάμα του Santa Fe απαρτίζεται ακόμα από έναν 2.0λιτρο ντίζελ 185 ίππων και έναν 2.0λιτρο τούρμπο βενζίνης 235 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store