Η ινδική «G-Class» των 17.600 ευρώ (+video)

Η απόκτηση μιας Mercedes G-Class για τους περισσότερους εξ ημών είναι όνειρο, τουλάχιστον ως καινούργια. Μπορεί να μην είναι supercar, αλλά ο χαρακτήρας και η παράδοση που τη συνοδεύει, την καθιστούν ως ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα. Ποιες οι εναλλακτικές όταν ξέρεις πως σε αντιπροσωπεία της Mercedes μπορείς να μπεις μόνο για τουρισμό;

Το Suzuki Jimny είναι η μία. Αλλά και αυτό πλέον, διατίθεται μόνο ως επαγγελματικό. Η λύση μας έρχεται από την Ινδία και τη Force Motors, που μόλις λάνσαρε το νέο Gurkha. Ένα αυτοκίνητο που δεν κρύβεις τις G-Wagen επιρροές του, ούτε στα μηχανικά μέρη! Κι αυτό γιατί πέρα από την εμφανισιακή ομοιότητα με το γερμανικό off-roader, την κίνηση αναλαμβάνει ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος ντίζελ 2.6 λίτρων της Mercedes! Η απόδοση φτάνει τους 90 ίππους στις 3.200 σ.α.λ. και τα 250 Nm στις 1.400-2.400 σ.α.λ., τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και τριών διαφορικών, εκ των οποίων το κεντρικό με δυνατότητα κλειδώματος. Να σημειώσουμε και την παρουσία βοηθητικού κιβωτίου.

Το πλαίσιο είναι ένα παραδοσιακό τύπου σκάλας, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από φύλλα σούστας και άκαμπτους άξονες. Πιο παλαιάς κοπής και πλησίον του G-Wagen, δεν βρίσκεις. Και δεν μένει στο look το Gurkha. Με γωνία προσέγγισης στις 37 μοίρες, αποχώρησης στις 33 και ράμπας στις 27, το ινδικό «κατσίκι» δεν σταματάει εύκολα εκτός δρόμου. Βασικά, «ασταμάτητο» το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του.

Ο εξοπλισμός δεν είναι εντελώς γυμνός, καθώς περιλαμβάνει ABS, δυο αερόσακους, air condition, ζάντες αλουμινίου, ακόμα και σύστημα πολυμέσων με λειτουργίες Android Auto και AppleCar Play. Οι τιμές ξεκινούν από τα 1.449.000 ρουπίες, που ισοδυναμούν με 17.594 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store