Η κινηματογραφική ακρότητα του Apollo Project Evo

Όταν η Apollo αποφασίζει να δημιουργήσει νέο αυτοκίνητο, είναι δεδομένο πως θα αφήσει τον κόσμο άλαλο. Το Intensa Imozione, ας πούμε, έχει βραβευτεί πολλάκις για το σχεδιασμό του, κερδίζοντας παράλληλα διθυραμβικά σχόλια για τις γραμμές, αλλά και τον ήχο του. Το Project Evo, ωστόσο, έχει σκοπό να το καταστήσει κοινότυπο.

Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει τον αντικαταστάτη του Intensa, o οποίος παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης. Για το ντιζάιν, οι λέξεις περιττεύουν/στερεύουν. Μιλάμε για το πιο ακραία δυναμικό σχήμα στην αυτοκίνηση, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κινηματογραφικό πλατό. Δεν υπάρχει σπιθαμή στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα που να μην αιχμαλωτίζει το βλέμμα, έχοντας την αεροδυναμική να σμιλεύει τη μορφή του Evo. To μοτίβο «X» στα εμπρός φανάρια μεγαλουργεί σε ολόκληρο το πίσω μέρος, που δίχως ίχνος υπερβολής θυμίζει Batmobile (και αρκετά την Bugatti Bolide)!

Οι δυο πτέρυγες παραπέμπουν σε μαχητικό F-35, φιλοξενώντας 2 απολήξεις της εξάτμισης. Άλλες 3 βρίσκονται στο κέντρο του πίσω μέρους, με τη διαμόρφωση του διαχύτη να μην έχει προηγούμενο – και να διαθέτει παράλληλα LED φωτιστικά σώματα. Συνολικά υπάρχουν 5 απολήξεις για την εξάτμιση και 6 φανάρια πίσω, όλα καθορισμένα από τις επιταγές της αεροδυναμικής σήραγγας.

Για τα μηχανικά μέρη, η Apollo δεν ανακοινώνει πολλά. Μόνο ότι σασί και αμάξωμα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, αλλά και ότι η παραγωγή κάθετης δύναμης πλησιάζει αυτή αγωνιστικού πρωτοτύπου πρωταθλήματος αντοχής. Το Intensa Imozione κινείται από έναν ατμοσφαιρικό και «υστερικό» V12 6.3 λίτρων, που προέρχεται από την Ferrari (της 812 Superfast, συγκεκριμένα). Η απόδοση φτάνει τους 791 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. (κόφτη στις 9.000 σ.α.λ.) και τα 760 Nm στις 6.000 σ.α.λ., έχοντας ένα 6άρι σειριακό της Hewland να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Το βάρους 1.250 κιλών IE επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,7 δλ. και μέχρι τα 335 χλμ./ώρα, όντας περισσότερο προσηλωμένο στις στροφές και την παραγωγή κάθετης δύναμης, η οποία αγγίζει τα 1.350 κιλά στα 300 χλμ./ώρα.

Χωρίς να ανακοινώνονται τεχνικά χαρακτηριστικά, το Project Evo αναμένεται ανώτερο σε κάθε τομέα από το το Intensa!

Get it on Google Play Download on the App Store