Η νέα ναυαρχίδα της Hyundai θυμίζει…Σούπερμαν

H λέξη «Genesis» στον περισσότερο κόσμο -και δη στους παλαιότερους- περισσότερο παραπέμπει στο συγκρότημα του Phil Collins παρά σε αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η πολυτελής μπράντα της Hyundai έχει αρχίσει να εδραιώνεται με γεωμετρική πρόοδο στην συνείδηση του αυτοκινητόφιλου κοινού και να «αγχώνει» ακόμα και παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου εκ Γερμανίας. Μάλιστα το νέο G90 έχει τόση αυτοπεποίθηση, ώστε υιοθετεί στην μάσκα του το σήμα του…Σούπερμαν!

Δείτε ακόμα: Επίσημο: έρχεται supersport αυτοκίνητο από την Hyundai!

Φυσικά δεν πρόκειται να συναντήσει κανείς το εμβληματικό «S» του Κρυπτονιανού υπερήρωα, όμως το πολύγωνο πλαίσιο είναι παρόν. Το ανανεωμένο G90 αντλεί επιρροές από τα πρωτότυπα Essentia και GV80, με την πρωτότυπη και τεράστια μάσκα να πλαισιώνεται από τα νέα φωτιστικά σώματα με την ονομασία G-Matrix, τα οποία προαιρετικά διατίθενται με τεχνολογία laser.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα και η φάσα που τα ενώνει, παραπέμποντας σε παλαιότερες αμερικανικές λιμουζίνες – και συγκεκριμένα, μοντέλα της Lincoln. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων της Genesis προέρχεται από την αγορά της Βορείου Αμερικής, όπου τα αυτοκίνητα της κορεατικής εταιρίας σαρώνουν στις έρευνες αξιοπιστίας, ποιότητας και ικανοποίησης πελατών.

Διαβάστε επίσης: Ποια τραγούδια είναι ακατάλληλα για οδήγηση;

Κάτω από το εντυπωσιακό, πολυτελές και «υπερηρωικό» περίβλημα συναντάμε πληθώρα τεχνολογιών, όπως ενεργητική ανάρτηση, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, διατήρησης λωρίδας και υποβοήθησης προσπεράσματος. Την κίνηση όλων αυτών αναλαμβάνουν 3 κινητήρες: στην βάση τοποθετείται ένας ατμοσφαιρικός V6 3.8 λίτρων και απόδοσης 315 ίππων. Αμέσως παραπάνω συναντάμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3.3 λίτρων και 370 ίππων, που μπορούμε να απολαύσουμε και στο νέο Kia Stinger (τις τιμές και τον εξοπλισμό του οποίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ). Στην κορυφή της γκάμας (και του συνόλου των μοντέλων του ομίλου Hyundai Motor Group) βρίσκεται ο 5λιτρος ατμοσφαιρικός GDI V8 των 425 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης. Τα υπόλοιπα G90 μπορούν να εφοδιαστούν με AWD, με τις βασικές εκδόσεις να είναι πισωκίνητες.

Get it on Google Play Download on the App Store