Η σιλουέτα της Bugatti Divo αποκαλύπτεται

H Bugatti συνεχίζει την τμηματική αποκάλυψη -λέγε με teasers- του νέου της μοντέλου και, κατά δήλωση των ιδίων, πιο ακραίου στην ιστορία της φίρμας.

Η Divo βρίσκεται προ των πυλών, γνωρίζουμε πως αποτελεί μια ριζικά βελτιωμένη εκδοχή της Chiron με έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση και την επίτευξη χρόνων στις ανά τον κόσμο πίστες, ωστόσο εμφανισιακά η ιδέα που μας έχει δώσει η γαλλογερμανική εταιρία περιορίζεται σε κάποια καρέ από τα πίσω φανάρια και τη διαμόρφωση των πλαϊνών αεροδυναμικών βοηθημάτων. Τώρα η Bugatti σκιαγραφεί το προφίλ του νέου της hypercar κι εμείς περιμένουμε την 24η Αυγούστου, όταν και θα φύγει το κάλυμμα από το αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνεις την Bugatti Veyron σου πισωκίνητη (+video)

Μέχρι τότε μπορούμε να διακρίνουμε πως η Divo φέρει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο Vision Gran Turismo Concept. Κυριότερη και πλέον εντυπωσιακή δεν είναι άλλη από την τεράστια αεροτομή, η οποία κυριολεκτικά τεντώνει το σεντόνι. Οι διαμορφωτές αέρα στα πλαϊνά του αμαξώματος, στο ύψος των εισαγωγών του κινητήρα, επίσης «φουσκώνουν» το ύφασμα, ενώ και μπροστά είναι διακριτή η πολύ πιο επιθετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα και του splitter, ακόμα και από το πλάι. Γενικότερα αναμένουμε μία τελική μορφή ιδιαίτερα κοντά στο φαντασμαγορικό πρωτότυπο.

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών η Bugatti των 5.000.000 ευρώ

Η Divo αναμένεται να έχει χαμηλότερο βάρος από την Chiron, σκληρότερες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και το πολύ πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που διαφαίνεται στην φωτογραφία, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την παραγόμενη κάθετη δύναμη και την μηχανική πρόσφυση. Στον κινητήρα δεν θα εφαρμοστεί ανάλογα μεγάλο εύρος μετατροπών, με την δύναμη να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την Chiron – ήτοι 1.500 ίπποι και 1.600 Nm ροπής από 8.000 τετραπλά υπερτροφοδοτούμενα κυβικά σε διάταξη W16.

Get it on Google Play Download on the App Store