Ηλεκτρικό hypercar 1.800 ίππων με έμπνευση από… άγρια ορχιδέα!

Το Dendrobium D-1 ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι εξελίσσεται. Για την ακρίβεια, από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που παρουσιάστηκε και μετά, η αγγλική εταιρία που το σχεδίασε διαμηνύει πως η έκδοση παραγωγής βρίσκεται στα σκαριά. Τώρα έχουμε ακόμα μερικές πληροφορίες, που καθιστούν το μέλλον του ηλεκτρικού hypercar πιο ρεαλιστικό.

Τα νούμερα ισχύος και επιδόσεων που ανακοινώνονται είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά: 1.800 ίπποι και 2.000 Nm ροπής, τα οποία οδηγούν σε μια επιτάχυνση 2,7 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική άνω των 320 χλμ./ώρα. Η μονάδα που παρέχει όλη αυτή την δύναμη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως οι φήμες αναφέρουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) απόδοσης 450 ίππων ο καθένας.

Δείτε ακόμα: Προ των πυλών η Bugatti των 5.000.000 ευρώ

Φυσικά πέρα από τις επιδόσεις, αυτό που εντυπωσιάζει (και ξενίζει) είναι η εμφάνιση του Dendrobium. Βασισμένη -όπως και το όνομα- στο ομώνυμο είδος άγριας ορχιδέας, χαρακτηρίζεται από την απίθανη μορφή που σχηματίζει όταν είναι ανοιχτές οι πόρτες και το hardtop, μιμούμενη το άνοιγμα των φύλλων του διάσημου λουλουδιού. Η διάταξη των θυρών ονομάζεται Bio-Aerial Locomotion design και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταφέρει να λάβει έγκριση τύπου, όταν (και αν) το Dendrobium φτάσει στο τελικό στάδιο της παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Nέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti μόνο για…πιλότους

Εξίσου εύηχη είναι και η ονομασία του πλαισίου. Το Protocellcarbon Τub είναι μια «επαναστατική εκτέλεση στο concept της ανθρακονημάτινης μπανιέρας» -κατά το αφεντικό της εταιρίας, Nigel Gordon-Stewart- δίχως να αποσαφηνίζονται τα επαναστατικά στοιχεία στην διαμόρφωση του πλαισίου. Όπως και το αμάξωμα, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος όσο χαμηλότερα γίνεται-συγκεκριμένα στα 1.750 κιλά. Ακόμα παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η -ιδιαίτερα περιορισμένη- παραγωγή του.

Get it on Google Play Download on the App Store