«Ηλεκτρισμένες» μεταφορές με το VW I.D. Buzz Cargo

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των ηλεκτρικών αυτοκίνητων «τρέχουν» και καμία εταιρία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Ειδικά όταν μιλάμε για κάποια του μεγέθους της VW. Εξ ου και η δήλωση των Γερμανών ότι η νέα πλατφόρμα ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix) , πάνω στην οποία θα πατούν όλα τα μοντέλα της ηλεκτρικής γκάμας των μοντέλων Ι.D. είναι αναλόγου βαρύτητας με την μετάβαση από το Beetle στο Golf. Το I.D. Buzz έκανε την εμφάνιση του πριν 1 χρόνο και σήμερα βλέπουμε την επαγγελματική εκδοχή του, που σκοπό έχει να κάνει τις μεταφορές πιο «καθαρές».

Δείτε ακόμα: Από πούλμαν σε βανάκι μέσα σε 2 λέπτα (+video)

Σε αντίθεση με το επιβατικό I.D. Buzz, το Cargo προς το παρόν αποτελεί πρωτότυπο. Όμως με δεδομένη την «πρεμούρα» των κατασκευαστών για τα ηλεκτρικά οχήματα και το γεγονός ότι το Buzz πέρασε σχεδόν αμέσως στο στάδιο της παραγωγής, το Cargo θα μπορούσε να ενταχθεί στη γκάμα των επαγγελματικών μοντέλων της VW το αργότερο μέχρι το 2021. Το ηλεκτρικό σύνολο θα αποτελείται από δυο εκδόσεις: μία με μπαταρία 111 kWh και αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα και μία μικρότερη των 83 kWh που θα φτάνει τα 330, όλα βάσει του νέου κύκλου μετρήσεων WLTP. Η VW αναφέρει πως μελλοντικά θα υπάρξουν κι άλλες μορφές, με την βάση της γκάμας να αποτελείται από συστοιχία μπαταριών 48 kWh. Προς το παρόν, το μόνο στοιχείο που ανακοινώνεται είναι η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα (204 ίπποι) και η τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: VW T1 «Race Taxi» με κινητήρα 530 ίππων από Porsche 911

Στο άλλο μεγάλο ζήτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η φόρτιση της μπαταρίας των 111 kWh θα μπορεί να φτάσει το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή, ενώ αυτή των 83 kWh μπορεί να φορτιστεί στο ίδιο ποσοστό κοντά στα 20 λεπτά. Η βασική «48άρα» θα απαιτεί ακόμα λιγότερο, μόλις 15 λεπτά, κάτι που θα «λύνει» τα χέρια των επαγγελματιών στη διάρκεια των ημερήσιων δρομολογίων. Στο πλευρό τους και οι διαθέσιμοι χώροι του Cargo, προσφορά των γενναιόδωρων διαστάσεων: 5.048 χλστ. το μήκος, 1.963 χλστ. το ύψος, 1.976 χλστ. το πλάτος και 3.300 χλστ. το μεταξόνιο. Στον χώρο αποθήκευσης υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 230 V χωρίς χρήση εξωτερικής γεννήτριας, ενώ στην οροφή υπάρχουν ηλιακά πάνελ που προσθέτουν στην αυτονομία έως και 15 χιλιόμετρα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store