Κινέζικο EV με 550 ίππους και τιμή 26.000 ευρώ

Οι 550 ίπποι και η βασική τιμή των μόλις 26.000 ευρώ θα κάνουν το C01 από την κινεζική «ηλεκτρική» μάρκα ένα από τα πιο επιθυμητά οχήματα επιδόσεων στις αγορές του κόσμου. Μπορεί ακόμη και να πάρει κομμάτι της πίτας πωλήσεων από τις παραδοσιακές μάρκες, καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα ελκυστικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών. Ωστόσο, ακόμα είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, διότι το C01 «κινείται» εντός των τειχών. Προς το παρόν…

Η Leapmotor, περί αυτής ο λόγος, υφίσταται εδώ και λίγα χρόνια και παλεύει να βρει το δρόμο της, μιας και συνάντησε πολλά προβλήματα παραγωγής. Μεγάλη της ελπίδα αποτελεί το C01, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το μοντέλο που θα τη βάλει στο χάρτη των ηλεκτρικών EV και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία λέει ότι το εν λόγω sedan μπορεί να εκτοξευτεί στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα και φυσικά κάτι τέτοιο θα το ανέβαζε στο ίδιο επίπεδο με αυτοκίνητα που κοστίζουν τουλάχιστον τα διπλάσια, αν όχι πολύ περισσότερο. Η τροφοδοσία του C01 θα προέρχεται από μια μπαταρία 90 kWh με μέγιστη αυτονομία 717 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη Leapmotor, πέντε θα είναι τα επίπεδα εξοπλισμού διαθέσιμα, με τη βασική έκδοση να έχει την εντυπωσιακή δυνατότητα αυτονομίας 500 χιλιομέτρων.

Το εσωτερικό του C01 φαίνεται επίσης αρκετά δελεαστικό χάρη σε μια τριάδα μεγάλων οθονών infotainment στο ταμπλό. Αν και δεν είναι τόσο κομψό όσο η εκπληκτική υπεροθόνη της Mercedes-Benz, αναδίδει αυτό το vibe απλότητας και πολυτέλειας.

Παρόλο, λοιπόν, που η μάρκα μπορεί να είχε δυσκολίες στο παρελθόν στο παραγωγικό στάδιο, ήδη αναφέρει σχεδόν 10.000 παραδόσεις και φαίνεται ότι ο ρυθμός αυτός επιταχύνεται. Η Leapmotor δέχεται παραγγελίες από τις 10 Μαΐου και σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή πριν από το τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store