Εντυπωσιακά αναπαλαιωμένη Jaguar E-Type

Η Jaguar E-Type είναι από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ψηφιστεί ως το ομορφότερο όλων των εποχών. Έμεινε στην παραγωγή για 14 ολόκληρα χρόνια -από το 1961 έως το 1974- και πλέον θεωρείται προαπαιτούμενη παρουσία για το γκαράζ κάθε συλλέκτη.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να συνδυάσουν το κλασικό με το μοντέρνο. Η τεχνοτροπία του restomodding αφορά ακριβώς σε αυτό: την αναπαλαίωση ιστορικών αυτοκινήτων με σύγχρονες προσθήκες στα μηχανικά μέρη και τα στοιχεία εξοπλισμού. Η αναπαλαίωση της συγκεκριμένης Ε-Type διήρκεσε συνολικά 3.000 εργατοώρες, με τις αναβαθμίσεις να εκτείνονται στο σύνολο της κατασκευής. Ο V12 των 5.3 λίτρων (που αντικατέστησε τους εν σειρά 6κύλινδρους στην Series 3 του 1971) υπερκυβίστηκε στα 6.1 λίτρα, ενώ τα καρμπιρατέρ έδωσαν τη θέση τους σε σύστημα ψεκασμού. Το σύστημα εξαγωγής πλέον αποτελείται από ανοξείδωτη εξάτμιση, με τις επεμβάσεις να ανεβάζουν την ισχύ στους 283 ίππους (από τους 254), η οποία καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου 5τάχυτου κιβωτίου κλειστής κλιμάκωσης.

Δείτε ακόμα: Ιδού η BMW 507 του Έλβις Πρίσλεϊ μετά την αναπαλαίωση

Οι βελτιώσεις δεν άφησαν αδιάφορο το σύστημα διεύθυνσης -με νέα κρεμαγιέρα– ούτε την ανάρτηση, η οποία αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενο σετ και νέες αντιστρεπτικές ράβδους. Τα φρένα είναι της AP Racing με 4πιστονες δαγκάνες εμπρός-πίσω και αεριζόμενους δίσκους, με τους τροχούς και τα λάστιχα να αποτελούν πιστό αντίγραφο των εργοστασιακών σχεδίων (χαρακτηριστικά τα λευκά πλαϊνά). Οπές και νέοι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα συνδράμουν στην ψύξη των φρένων, ενώ ο φωτισμός του δρόμου έχει αναταθεί εξ ολοκλήρου σε λαμπτήρες LED-μαζί με φώτα ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Mercedes G-Wagen πέταξε τα χακί και ξανάνιωσε!

Η καμπίνα των επιβατών πλέον χαίρει της δροσιάς του air condition και της ζέσης θερμαινόμενων καθισμάτων, iPod με Bluetooth, piano black επένδυση στο ταμπλό και start button. Ακόμα και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό συναντάς στον εξοπλισμό της αναπαλαιωμένης E-Type. Η τιμή για όλα αυτά ανέρχεται στις 214.000 ευρώ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store