«Μαυρίζουν» οι επόμενες BMW M

Η BMW M γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της και έχει στα σκαριά μια όμορφη έκπληξη, καθώς τα επερχόμενα αυτοκίνητα θα έχουν κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, το SUV επιδόσεων ΧΜ θα ντεμπουτάρει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα αποτελεί ένα από τα μοντέλα που θα κοσμούνται με το μαύρο λογότυπο Μ. Με λίγα λόγια, αυτό απλοποιείται, δεν θα περιλαμβάνει τα τρία κλασικά χρώματα με τα οποία το είχαμε συνηθίσει και θα αφορά όλα τα επερχόμενα μοντέλα υψηλών επιδόσεων του τμήματος.

Το νέο λογότυπο, πάντως, έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του, αφού τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος της ηλεκτρικής iX M60, με την BMW να επιβεβαιώνει πλέον πως αυτό είναι που θα χρησιμοποιείται σε όλα τα μελλοντικά Μ αυτοκίνητα. Το νέο λογότυπο περιβάλλεται από μπρούτζινη απόχρωση, με όλο τον υπόλοιπο φόντο από εκεί και πέρα να είναι μαύρος. Σειρά θα πάρει εν συνεχεία το ΧΜ, που θα αποκτήσει το νέο logo πριν από κάθε άλλο νέο μοντέλο Μ της φίρμας. Ωστόσο, τα υπάρχοντα προϊόντα του Μ GmbH θα εξακολουθήσουν να διαθέτουν τον κλασικό τρίχρωμο χαρακτήρα τους.

Επιπροσθέτως, πέραν του μαύρου λογότυπου με το περιμετρικό μέρος σε μπρούτζινη απόχρωση, το τμήμα Μ θα λανσάρει και κάποιες άλλες εκδοχές σε όλη την γκάμα αυτής της κατηγορίας οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα αντικατοπτρίζεται η θέση και η ιεράρχηση κάθε μοντέλου στη γκάμα του M GmbH. Η προσφάτως  M4 CSL για παράδειγμα, διαθέτει την 3χρωμη version του λογότυπου, έχοντας κόκκινο περιμετρικά.

Αυτό δεν σημαίνει πως το κλασικό λογότυπο Μ των χρωμάτων ανοικτού μπλε, σκούρου μπλε και κόκκινου θα εξαφανιστεί. Απλά θα εμφανίζεται κάπως διαφορετικά. Ναι μεν η εταιρεία από τη Βαυαρία θέλει να αλλάξει λίγο το DNA της, αλλά παραμένει πιστή στις παραδόσεις της.

Get it on Google Play Download on the App Store