Νέα εταιρεία αυτοκινήτων από την Πολωνία

Η εταιρία ElectroMobility Poland (EMP), η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τέσσερις πολωνικές εταιρείες ενέργειας, τις PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA and Tauron Polska Energia SA (25% μερίδιο έχει η κάθε μία), παρουσίασε τη νέα εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την Izera.

Δείτε ακόμα: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ!

Η ονομασία της εταιρίας προέρχεται από τα βουνά Izera της Πολωνίας και πρόκειται να λανσάρει αρχικά δύο μικρομεσαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα χάτσμπακ και ένα SUV. Πρόκειται για τα δύο πρωτότυπα μοντέλα που βλέπετε στις φωτογραφίες, των σχεδιασμό των οποίων έχει επιμεληθεί το Torino Design. Εξωτερικά, αμφότερα παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα εικόνα, ειδικά το 5θυρο χάτσμπακ με την πιο σπορτίφ αισθητική. Μοντέρνο είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες και οι έξυπνες πρακτικές λύσεις. Έμφαση έχει δοθεί στους χώρους της καμπίνας, χάρη και στο μακρύ μεταξόνιο, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Δείτε ακόμα: Νέο μεσαίο ηλεκτρικό SUV σε τιμή Toyota Yaris

Η ElectroMobility Poland προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων της αυτοκινήτων το 2023, κάτι που σημαίνει ότι έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να τα εξελίξει. Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε κανένα τεχνικό στοιχείο ή διαστάσεις, ωστόσο η πολωνική μάρκα στοχεύει σε αυτονομία 400 χιλιομέτρων και επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα.

Τα μοντέλα αυτά όταν βγουν στην παραγωγή θα βασίζονται σε πλατφόρμα εξωτερικού προμηθευτή και όχι σε κάποια δικιά της. Δεν αποκλείεται (χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι) να κάνει χρήση της MEB της VW ή της eVMP του ομίλου PSA.

Δείτε ακόμα: Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Get it on Google Play Download on the App Store