Νέο κινεζικό ρετρο-αντίγραφο του Σκαραβαίου

Μετά το Punk Cat της κινεζικής μάρκας ORA με τα σχεδιαστικά γνωρίσματα από το θρυλικό VW Beetle, κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμα ρετρό μοντέλο με αισθητικά στοιχεία «δανεισμένα» από διάφορα μοντέλα, μεταξύ αυτών και το Beetle. Πρόκειται για το πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία Fuguchaojia της εταιρείας Wey, η οποία όπως και η ORA ανήκουν στον όμιλο της Great Wall Motors.

Στο γεμάτο καμπύλες αμάξωμά του, τα φτερά των τροχών, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και το περίγραμμα των παραθύρων παραπέμπουν απευθείας στον κλασικό «Σκαραβαίο». Παράλληλα, η θεόρατη νίκελ μάσκα, οι διπλοί χρωμιωμένοι προφυλακτήρες και το εξόγκωμα στην πόρτα του χώρου αποσκευών θυμίζουν και αυτά με τη σειρά τους άλλα παλιά αυτοκίνητα. Το συνολικό αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα καθόλου κομψό, αλλά δεν παύει να τραβάει τα βλέμματα.

Όπως στο αμάξωμα, έτσι και στο εσωτερικό κυριαρχούν τα στρογγυλά σχήματα (π.χ. αεραγωγοί), καθώς και οι καμπύλες επιφάνειες στο ταμπλό. Το ταμπλό είναι εντυπωσιακό και σε αυτό συμβάλλουν οι τρεις ψηφιακές οθόνες με διαγώνιο από 10 έως 12 ίντσες.

Όπως αναφέραμε, το Wey Fuguchaojia είναι προς το παρόν ένα πρωτότυπο όχημα, αλλά όπως φαίνεται βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή. Όταν ξεκινήσει να κατασκευάζεται θα τροφοδοτείται με ένα 1.500άρη κινητήρας βενζίνης, ισχύος 184 ίππων και 275 Nm ροπής, συνδυασμένο με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7DCT. Επιπλέον, αναμένεται να προσφέρεται με υβριδικό μηχανικό σύνολο 1.5 λτ., αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Get it on Google Play Download on the App Store